nieuws over motorcross

Brian Bogers wint Dutch Masters in Oss, Calvin Vlaanderen derde


Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team heeft op zondag de openingswedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Oss op zijn naam geschreven. De Eindhovenaar wist in beide manches als tweede te eindigen en was hiermee het meest constant. Teamgenoot Calvin Vlaanderen werd zowel in de eerste als tweede manche derde en mocht hierdoor de laagste trede van het podium betreden.

Op het mooie circuit de Witte Ruysheuvel werd het publiek getrakteerd op een prachtige dag vol spannende motorsport. Het unieke circuit, waar maar drie wedstrijden per jaar worden georganiseerd, lag er uitstekend geprepareerd bij en was een prachtig decor voor de seizoenopener. Brian en Calvin zaten er in de tijdtraining allebei heel erg goed bij. Calvin was de allersnelste van alle deelnemers en Brian liet de derde tijd noteren.

In de eerste manche wisten zowel Brian als Calvin een goede start te pakken. Brian nam na enkele ronden de leiding in de wedstrijd in handen maar kon deze niet vasthouden en wist na een aantal spannende gevechten als tweede te eindigen. Voor Calvin begon de wedstrijd op een zesde plaats en door zijn hoge tempo wist hij de aansluiting met de kop van het veld te vinden en finishte als derde.De tweede manche begon met de twee HSFrijders aan de leiding van het veld. Calvin pakte kopstart en wist deze tot halverwege de manche vast te houden. Achter Vlaanderen was het Bogers die zijn teamgenoot niet uit het oog verloor. Beiden kregen op een gegeven moment af te rekenen met Jeremy Seewer die aan een opmars bezig was. Helaas moesten zij het hoofd buigen voor de Zwitser en hierna streden Calvin en Brian tot in de laatste ronde voor de tweede en derde plaats. Uiteindelijk was het Brian die aan het langste eind trok en als tweede over de finish kwam, voor Brian.

De tweede plaats van Brian in beide manches betekent voor hem dat hij zich de eerste leider van de Dutch Masters mag noemen. Hiermee beleeft hij een droomstart in dit kampioenschap, Calvin mocht als derde mee naar het podium.

Brian Bogers: “Voor mij was het een goede dag, in de training was het heek druk op de baan en hierdoor had ik moeite met het zetten van een tijd. Gelukkig kon ik er toch nog een goede ronde uit persen en mocht ik als derde oprijden. In de eerste manche kon ik even de kop overnemen maar helaas moest ik die ook weer afgeven. In de tweede manche was ik goed weg met de start maar daarna had ik even een dipje, gelukkig kon ik me daarna herpakken en in de laatste ronde de eindoverwinning naar me toe trekken. Conditioneel en qua snelheid zijn we nog niet waar we willen maar we werken hard en gaan de goede kant op.”

Calvin Vlaanderen: “Alles bij elkaar was vandaag een goede dag. Snelste in de training alleen in de eerste manche zat ik er niet goed bij met de start. Gelukkig kon ik nog wel weer terugkomen naar een derde plek. In de tweede manche kopstart en 15 minuten aan de leiding gereden. Toen Seewer me voorbij kwam had ik even problemen met het behouden van mijn ritme. Dit zorgde ervoor dat Brian me ook nog in de laatste ronde wist te passeren en daar ben ik natuurlijk niet echt blij mee. Brian reed gewoon goed en het is fijn om samen op het podium te staan. Op naar Mexico.”

Daguitslag Dutch Masters MX2 in Oss:

1 Brian Bogers 44 Pnt
2 Jeremy Seewer 43 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 40 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 40 Pnt
5 Miro Sihvonen 31 Pnt

Brian_Bogers.jpg

overzicht


menu