nieuws over motorcross

Jorn Zoetekouw wint jeugdenduro, Loeka Thonies in de top 15 in Dutch Masters in Oss


Afgelopen zaterdag heeft Jorn Zoetekouw van JTX Racing de eerste jeugdenduro van het jaar gewonnen in Westerbork. In Oss kwamen Loeka Thonies, Sven te Dorsthorst en Rick Wennekes in actie tijdens de eerste Dutch Masters of Motocross van 2017. Loeka Thonies kwam in beide manches van de 125cc tot een twaalfde plaats. Sven te Dorsthorst en Rick Wennekes wisten zich helaas niet te plaatsen voor de wedstrijd.

In Westerbork werd zaterdag onder een heerlijke lente zon de eerste jeugdenduro van het seizoen verreden. Er was een hoge opkomst want er kwamen vijftig rijders aan de start. Door het hoge startnummer moest Jorn als één van de laatste aan de proeven beginnen en kreeg hierdoor dus veel verkeer te verwerken. Door het vele inhalen verloor Jorn over de hele dag veel tijd maar wist na vijf proeven toch met 40 seconden voorsprong de overwinning binnen te halen.

In Oss werden de rijders getrakteerd op een goed geprepareerde en uitdagende baan. In de 125cc begonnen Loeka Thonies en Rick Wennekes in de ochtend aan hun training. Loeka zat meteen goed in zijn vel en kon meerdere malen aanzetten voor een snelle tijd. Dit leverde hem een tiende tijd op. Ook Rick Wennekes voelde zich goed op het mooie circuit en deed er alles aan om een goede tijd op de klok te zetten. Helaas leverde dit in het sterke deelnemers veld niet meer op dan een vierenveertigste tijd en hierdoor kwam Rick net iets te kort om zich te kwalificeren. In de MX1 kwamen vele internationale toppers aan de start en moest Sven proberen zich te kwalificeren. Ondanks dat hij een aantal keren kon aanzetten bleek dit niet genoeg voor een plaats aan het starthek en moest de rijder van JTX Racing genoegen nemen met een zesenveertigste tijd.

In de eerste manche van de 125cc klasse kende Loeka Thonies een slechte start en moest van buitend de top vijfentwintig aan zijn wedstrijd beginnen. Het tempo was goed en Thonies kwam gedurende de wedstrijd goed terug naar voren, wat hem een twaalfde plaats opleverde.

Ook in de tweede manche kende Loeka een matige start en begon op een twintigste plaats aan de wedstrijd. In het begin van de manche kende hij veel moeite om een goed ritme te vinden maar naarmate de wedstrijd vorderde ging het steeds beter. Uiteindelijk leverde deze tweede manche opnieuw een twaalfde plaats op. Ook in de daguitslag was Thonies terug te vinden op een twaalfde plaats.

Aanstaande zondag komt JTX Racing in actie tijdens het ONK in Markelo en een week later staat er weer een Dutch Masters op het programma welke wordt verreden in Harfsen. Jorn Zoetekouw mag over twee weken opnieuw in actie komen tijdens de jeugdenduro in Rilland.

Daguitslag Dutch Masters 125cc in Oss:
1 Mikkel Haarup 50 Pnt
2 Raivo Dankers 44 Pnt
3 Rasmus Hakansson 36 Pnt
4 Rick Elzinga 34 Pnt
5 Christopher Mills 33 Pnt
12 Loeka Thonies 18 Pnt

Afbeelding-255.jpg

overzicht


menu