nieuws over motorcross

Calvin Vlaanderen dichtbij top vijf plaats in Grand Prix MX2 in Mexico


Calvin Vlaanderen van het HSF Logistics Motorsport team is in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Mexico dicht bij een top vijf plaats gekomen. Het hele weekend was hij goed op dreef en zag dit met een zesde plaats in de eerste manche en een uiteindelijk achtste plaats in het dagklassement beloont worden. Brian Bogers reed sterk in de eerste manche en had uitzicht op de top vijf totdat een steen zijn gaskabel beschadigde en hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche finishte de Eindhovenaar als tiende.

In de hitte van Mexico reed Calvin in de eerste manche een sterke beginfase waarin hij lang stand wist te houden in de top drie. Echter door opgepompte armen moest hij het tempo iets laten zakken waardoor hij uiteindelijk zesde werd. ‘’Het ging fantastisch goed in de beginfase maar helaas moest ik het tempo laten zakken door de opgepompte armen. Tegen het einde van de manche begon het weer beter te gaan en wist ik er een zesde plaats uit te halen,’’ vertelt een tevreden Calvin Vlaanderen. Brian kwam minder goed uit de start maar had de juiste lijnen al snel gevonden op het circuit en begon plaatsen winst te boeken. Bogers kwam na een aantal ronden aan het achterwiel van Calvin maar zag zijn opmars beŽindigd worden door een steen die zijn gaskabel beschadigde. Teleurgesteld zocht hij het rennerskwartier op en begon zich op te laden voor de tweede manche.

In de pauze hadden beide rijders hun rust genomen om te herstellen van de inspanningen van in de eerste manche. Het was drukkend warm in Mexico en dit vroeg veel van de conditie van de rijders. In de tweede manche kwamen beide rijders in de top tien uit de eerste ronde. Brian reed een constante wedstrijd en wist op een tiende plaats over de finish te komen. Calvin verrichte veel werk om de rijders voor hem te passeren. Dit lukte maar door een paar kleine foutjes verloor hij zijn ritme en finishte na een zwaar bevochten manche als twaalfde. ‘’Ik moest veel geven om de rijders voor mij te passeren. Omdat ik mijn ritme verloor kon ik dit niet verder zetten en werd ik door een aantal rijders gepasseerd. Meer dan een twaalfde plaats zat er niet in. Een achtste plaats in het dagklassement is niet slecht maar ik ben blij dat we nu aan de Europese Grand Prix’s beginnen. Het team heeft tijdens de overzeese Grand Prix wedstrijden hard gewerkt en daar ben ik ze zeer dankbaar voor,’’ aldus Calvin Vlaanderen.

Na twee zware manches eindigde Calvin op een achtste plaats in het dagklassement en omdat Brian in de eerste manche niet tot scoren kwam, moest hij genoegen nemen met een veertiende plaats. Na vier wedstrijden bezetten Brian en Calvin de veertiende en vijftiende plaats in de tussenstand. Aankomende zondag zal het HSF Logistics Motorsport team aan de start komen in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Harfsen.

Uitslag Grand Prix MX2 in Mexico:

1 Thomas Covington 43 Pnt
2 Jeremy Seewer 43 Pnt
3 Julien Lieber 40 Pnt
4 Pauls Jonass 38 Pnt
5 Benoit Paturel 35 Pnt
8 Calvin Vlaanderen 24 Pnt
14 Brian Bogers 11 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Jeremy Seewer 153 Pnt
2 Pauls Jonass 145 Pnt
3 Benoit Paturel 139 Pnt
4 Julien Lieber 139 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 127 Pnt
14 Brian Bogers 60 Pnt
15 Calvin Vlaanderen 56 Pnt

cvm.jpg

overzicht


menu