nieuws over motorcross

HSF Logistics Motorsport team kent wisselend succes in het ONK in Markelo


Het HSF Logistics Motorsport team heeft bij de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Markelo wisselend succes gekend. Raivo Dankers besloot vanwege een pijnlijke arm om niet van start te gaan in de manches en John Cuppen kende een moeilijke eerste manche waarin hij niet verder kwam dan een 22ste plaats maar wist in de tweede manche netjes achtste te worden.

De organisatie had het circuit er perfect bij liggen en was goed voorbereid voor de wedstrijd. Raivo was op donderdag tijdens een trainingsstage van de KNMV in Frankrijk ten val gekomen en had hierbij zijn arm bezeert. Naast een kneuzing had hij ook verschillende schaafwonden opgelopen, wat pijnlijk was. Ondanks dit wist hij toch gelijk in de training een hele snelle tijd neer te zetten waarmee hij de snelste tijd veroverde. Echter door een probleem met de tijdwaarneming verdween deze tijd van de monitor waardoor Raivo opnieuw moest gaan aanzetten. Omdat het behoorlijk druk was op het circuit kon Raivo geen soortgelijke tijd meer neerzetten en strandde op een negende tijd. Na de training had hij toch veel last van zijn arm en daarom werd met het oog op de Dutch Masters in Harfsen besloten om het voor de rest van de dag voorgezien te houden en fit te worden. Ondanks deze nulscore blijft de rijder uit Heesch wel leider in de tussenstand!

John had op het snelle circuit moeite met het vinden van de goede lijnen in de training en kende een klein probleem met de motor waardoor hij niet verder kwam dan de eenentwintigste tijd.

Voor de eerste manche werd het probleem met de motor verholpen en begon hij zich vol goede moed voor te bereiden op de eerste manche. Bij de start werd hij meteen ingesloten waardoor hij rond een dertigste plaats aan de wedstrijd moest beginnen. Hierna kon hij al snel enkele plaatsen goedmaken en stootte in de beginfase door naar de achttiende plaats. Eenmaal aangekomen op de zestiende plaats maakte de KTM-rijder een aantal fouten waardoor hij verschillende plaatsen verloor en uiteindelijk op een 22ste plaats over de finish kwam.

Na een aantal aanpassingen tussen de manches door was de start in de tweede manche wel goed en kon hij als eenentwintigste aan de wedstrijd beginnen. Hierna kon John meteen goede lijnen rijden en een flink aantal plaatsen goed maken. Cuppen reed lange tijd op een zevende plaats maar moest op de finish genoegen nemen met plaats acht. Door deze sterke manche wist John nog vijftiende te worden in het dagklassement.

Aanstaande zondag staat voor het HSF Logistics Motorsport team de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross op het programma in Harfsen.

Daguitslag ONK MX1 in Markelo:

1 Filip Bengtsson 100 Pnt
2 Micha Boy de Waal 86 Pnt
3 Jonathan Bengtsson 83 Pnt
4 Rick Satink 75 Pnt
5 Eric Leijtens 72 Pnt
15 John Cuppen 52 Pnt

Afbeelding-58.jpg

overzicht


menu