nieuws over motorcross

JTX Racing team strijdend voor de punten in Binnen- en Buitenland


Afgelopen weekend stonden er voor JTX Racing meerdere wedstrijden op het programma. Tijdens het ONK in Markelo werden Loeka Thonies en Rick Wennekes dertiende en achttiende in de 125cc klasse. In de MX2 klasse finishte Nikolaj Skovgaard als dertiende en Sven te Dorsthorst eindigde als tweeŽntwintigste in de MX1 klasse. Daarnaast is zijspanteam Mulders Ė van Deutekom met een vierde plaats teruggekeerd van de eerste IMBA zijspancross van het seizoen in het Zwitserse Wohlen.

Op het mooie circuit van Markelo stond een ONK op het programma. Het circuit was goed geprepareerd en opnieuw hadden veel rijders de weg naar het circuit weten te vinden. In de 125cc klasse kende Loeka Thonies een moeilijke training waarin hij niet echt aan kon zetten en niet verder kwam dan een zestiende tijd.

Loeka mikte op een goede start maar helaas pakte dit anders uit want hij kwam slecht weg en passeerde pas op een achtentwintigste plaats start/finish. Hij vocht tegen zichzelf en had het moeilijk om in zijn ritme te komen. Ondanks dit bleef hij knokken voor wat hij waard was en wist de manche toch nog af te sluiten op een zestiende plaats. In de tweede manche was de start iets beter en kon Thonies als twintigste aan de wedstrijd beginnen. Loeka kon nu iets beter in zijn ritme komen en knokte zich gedurende de wedstrijd langs verschillende rijders en kwam op een elfde plaats over de finish. Een zestiende en een elfde plaats in de manches leverden hem in het dagklassement een dertiende plaats op. “De tweede manche was iets beter maar nog verre van wat ik kan. Hopelijk gaat het volgende week in Harfsen een stuk beter,” aldus een teleurgestelde Loeka.

Rick Wennekes had het beter naar zijn zin in Markelo. Tijdens de training ging het rijden goed en kon hij meteen een goed tempo vinden, wat werd beloond met een vijfentwintigste tijd. In de eerste manche was de start goed en kon Rick goed meekomen binnen de top twintig. Helaas kon hij dit niet volhouden en moest iets terrein toegeven om uiteindelijk als eenentwintigste te eindigen.

In de tweede manche pakte Rick een hele slechte start nadat zijn motor afsloeg toen het achterwiel tegen het starthek aan de kwam. Hierdoor was Rick veroordeeld tot een inhaalrace maar wist met een goed tempo terug te komen naar een keurige twintigste plaats, wat hem in het dagklassement een achttiende plaats opleverde.

In de MX2 stond Nikolaj Skovgaard aan de start, die een moeizaam begin van de dag kende. In de training kon hij niet in zijn ritme komen en kwam hij tweemaal ten val. Hierdoor moest Nikolaj genoegen nemen met een achtentwintigste tijd. Gezien de plek aan het starthek pakte Skovgaard een redelijke start in de eerste manche en begon als negentiende aan de wedstrijd. “Vanaf het eerste moment ging ik te keer en eindigde als twaalfde. Daar was ik zeer tevreden mee op dit leuke circuit,” aldus Nikolaj.

In de tweede manche kwam hij slechter uit de start en kwam pas op een vijfentwintigste plaats uit de eerste paar bochten. Op een circuit vol knippen wist hij in de eerste ronde veel plaatsen goed te maken en toen de tijd om was kwam hij als vijftiende over de streep. Toen alle punten aan het einde van de dag werden opgeteld, kwam op een dertiende plaats uit de bus in het dagklassement. “Hier kan ik best tevreden mee zijn en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd,” aldus Nikolaj.

In de MX1 klasse verdedigde Sven te Dorsthorst de kleuren van JTX Racing. In de tijdtraining kwam Sven tot een tweeŽntwintigste tijd en verzekerde zich hiermee van een plaats op de eerste startrij. In de eerste manche zat Sven er goed bij na de start en kon mooi meerijden. Dit resulteerde in een vierentwintigste plaats.

In de tweede manche kende Sven een slechte start en moest van achter uit het veld aan zijn wedstrijd beginnen. Met een goed ritme kwam hij terug naar voren en wist wederom op een vierentwintigste plaats over de finish te komen. Met tweemaal een vierentwintigste plaats in de manches eindigde Sven op een tweeŽntwintigste plaats in het dagklassement.

In het Zwitserse Wohlen stonden Frank Mulders en Marc van de Deutekom aan de start voor de eerste IMBA zijspancross van dit seizoen. Na het vele rijden in het zand was het voor de combinatie even wennen op de harde baan in Zwitserland. “Het was wennen en omschakelen, maar heerlijk om na al het zand weer een keer te gummen op de klei,” aldus Frank.

Op de harde technische baan kwam Team Mulders Ė van Deutekom tot een zesde tijd. Hier had meer ingezeten maar door het drukke verkeer lukte dit niet. Voor de eerste manche had de organisatie veel gesproeid en hierdoor was het moeilijk om in het begin grip te vinden. Na een matige start begon de combinatie buiten de top tien maar wist de aansluiting te vinden met een grote groep en werd als zesde afgevlagd.

In de tweede manche was de start beter en kon de combinatie binnen de top tien aan de wedstrijd beginnen. Vrij snel konden ze doorstoten naar de zevende plaats, vervolgens wist het span na drie ronden door te stoten naar de vierde plaats. Alles werd op alles gezet om nog meer plaatsen winst te kunnen boeken. Helaas was de tijd tekort om hierin te slagen waardoor ze als vierde werden afgevlagd.

Hierdoor stonden ze na twee manches op een derde plaats en gingen met veel vertrouwen de derde manche in. Helaas was de start nu slecht en moest het team in de achtervolging. De baan was inmiddels droog en het tempo lag hoog. Hierdoor konden ze vrij snel doorstoten naar de tiende plaats maar daarna ging het inhalen moeizamer. Beetje bij beetje konden ze toch nog wat plaatsen goed maken en werden als zesde afgevlagd. Helaas kwam team Mulder Ė van Deutekom hiermee net iets tekort voor een podiumplaats en werden vierde in het dagklassement. Aangezien de volgende IMBA pas eind juni op het programma staat, hebben ze voldoende tijd om zich optimaal voor te bereiden.

Jorn Zoetekouw werd de afgelopen week helaas ziek en moest hierdoor de wedstrijd in Zijtaart aan zich voorbij laten gaan. Volgende week zal hij weer aan de start verschijnen tijdens de jeugdenduro in Rilland.


Afbeelding-14.jpg

overzicht


menu