nieuws over motorcross

Dankers sterk tweede in de Dutch Masters in Harfsen, Cuppen scoort top 15 plaats


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team is in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross 125cc in Harfsen op een tweede plaats geeindigd. Dankers streed in de eerste manche tot in de slotfase voor de zege en werd uiteindelijk tweede. In de tweede manche had hij iets meer tijd nodig voordat hij aan kwam op een tweede plaats en op dat moment was de kopman al te ver weg. Daardoor moest de rijder uit Heesch ook in deze manche genoegen nemen met een tweede plaats.

Op het goed geprepareerde circuit van Harfsen ging het hard in de training. De verschillen waren klein en daardoor lagen de tijden allemaal dicht bij elkaar. Raivo wist met een goed ritme een aantal scherpe tijden neer te zetten en kwam uit op een derde tijd.

In de eerste manche vocht Dankers om de zege. In de negende ronde nam hij de leiding in de wedstrijd in handen en weerde zich kranig tegen de snelle Deen Mikkel Haarup. Een aantal ronden wist hij hem achter zich te houden maar toch moest hij in de slotfase zijn meerdere erkennen en finishte op een tweede plaats.

In de tweede manche kostte het hem een aantal ronden voordat hij aan kwam op een tweede plaats. De kopman was opdat moment al te ver weg waardoor Raivo niets anders kon doen dan geen onnodige risico’s te nemen en zijn tweede plaats te verdedigen. Dit lukte goed en zo wist hij in Harfsen met tweemaal een tweede plaats belangrijke punten te scoren voor in het kampioenschap.

Na twee wedstrijden om de Dutch Masters of Motocross staat Raivo op een tweede plaats in de tussenstand en kijkt tegen een achterstand aan van 12 punten op de leider. De volgende wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt op zondag 14 mei verreden in Emmercompascuum.

John Cuppen kwam aan de start in de MX1 klasse. Ook nu waren er verschillende Grand Prix-rijders op de wedstrijd afgekomen waardoor er een sterk deelnemersveld stond wat ging knokken voor de punten in het kampioenschap. In de tijdtraining lag het circuit er zeer snel bij en door de harde ondergrond kreeg John last van harde onderarmen. Hierdoor was het zeer lastig om een goede ronde neer te zetten en zat er niet meer in dan tweeŽntwintigste tijd.

In de eerste manche kende John een redelijke start en begon rond de twintigste plaats aan de wedstrijd. Al snel vond hij de goede lijnen en kon hierdoor makkelijk enkele plaatsen winst boeken. Tegen het einde van de wedstrijd kwam John aan op de vijftiende plaats en toen hij op het einde nog een keer aanzette wist hij de veertiende plaats ook nog over te nemen.

Toen het hek later op de dag voor de tweede keer viel zat John er meteen beter bij en na een ronde kwam hij door op een vijftiende positie. Omdat hij in de beginfase niet lekker in zijn ritme zat moest hij drie plaatsen toegeven maar omdat het vanaf het midden van de wedstrijd beter begon te gaan, wist hij verschillende rijders terug te pakken en kwam op een nette vijftiende plaats over de finish.

De volgende wedstrijd van de Dutch Masters is op 13 mei op circuit de Pottendijk in het Drentse Emmen.

Daguitslag Dutch Masters 125cc in Harfsen:

1 Mikkel Haarup 50 Pnt
2 Raivo Dankers 44 Pnt
3 Kevin Horgmo 38 Pnt
4 Rasmus Hakansson 36 Pnt
5 Christopher Mills 31 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross 125cc:

1 Mikkel Haarup 100 Pnt
2 Raivo Dankers 88 Pnt
3 Rasmus Hakansson 72 Pnt
4 Christopher Mills 64 Pnt
5 Kevin Horgmo 58 Pnt

Daguitslag Dutch Masters MX1 in Harfsen

1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Gautier Paulin 42 Pnt
3 Yentel Martens 34 Pnt
4 Filip Bengtsson 33 Pnt
5 Rick Satink 26 Pnt
16 John Cuppen 13 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross MX1:

1 Jeffrey Herlings 86 Pnt
2 Gautier Paulin 84 Pnt
3 Max Anstie 59 Pnt
4 Yentel Martens 58 Pnt
5 Filip Bengtsson 58 Pnt
20 John Cuppen 15 Pnt


Afbeelding-227.jpg

overzicht


menu