nieuws over motorcross

Brian Bogers wint ook Dutch Masters MX2 in Harfsen, Calvin Vlaanderen derde


Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team heeft ook de tweede wedstrijd om de Dutch Masters in Harfsen gewonnen. Na een derde plaats in de eerste manche had Bogers een spannende strijd met zijn teammaat Calvin Vlaanderen in de tweede manche en wist dit gevecht in de laatste ronde in zijn voordeel te beslissen. Voor Calvin Vlaanderen pakte de inhaalmanoeuvre van Bogers minder goed uit want wanneer hij de tweede manche had gewonnen, was hij dagwinnaar geworden en nu moest hij genoegen nemen met een derde plaats.

De organisatie had circuit ‘t Peppelenbos perfect geprepareerd en mede door het goede weer en het sterke deelnemersveld wisten veel toeschouwers de weg naar het circuit te vinden.

Brian Bogers liet in de training meteen zien dat er rekening met hem moest worden gehouden. Verschillende keren wist hij goed aan te zetten en dit leverde hem de snelste tijd op. Calvin Vlaanderen maakt het succes van het team compleet in de training door op 0.6 seconde achter Bogers de tweede tijd te noteren.

In de eerste manche pakte Brian een goede start en kwam op een derde plaats door de eerste bocht. Daarna wist hij vrij snel door te stoten naar de kop van het veld maar omdat Bogers de afgelopen week weinig had gereden, kreeg hij moeite om zijn ritme vast te houden en zakte terug naar een derde plaats. In de tweede manche kon de Eindhovenaar als tweede aan de wedstrijd beginnen. Opnieuw wist hij door te stoten naar de koppositie maar ook nu kende hij halverwege de manche een moeilijke fase waardoor hij gepasseerd werd door Calvin Vlaanderen. Gelukkig wist hij zich te herpakken en in de laatste ronde wist hij teamgenoot Vlaanderen nog te passeren en de winst naar zich toe te trekken. “In de laatste ronde zag ik een kans om Calvin in te halen en die pakte ik. Het was niet de meest nette manier maar dat was echt niet de bedoeling maar als ik een kans zie ga ik ervoor,” aldus de winnaar van de MX2 klasse.

Calvin Vlaanderen nam in de eerste manche een goede start en kwam na één ronde als tweede door. Met een hoog ritme wist hij in de zesde ronde de leiding over te nemen van teamgenoot Bogers en hield deze geruime tijd vast. Helaas moest hij de slotfase zijn meerdere erkennen in Thomas-Kjer Olsen en eindigde als tweede. Ook in de tweede manche zat Calvin er met de start goed bij en na de eerste ronde kwam hij door op een vierde positie. Hierna wist Vlaanderen zich stap voor stap op te werken en na driekwart wedstrijd nam hij de leiding over van Brian Bogers. Met nog één ronde te gaan was het nog steeds Calvin die aan de leiding reed maar ze gingen wiel aan wiel het bos in. Brian zette zijn machine naast die van Calvin en wist hem te passeren. Ondanks dit heeft hij een sterke wedstrijd gereden en finishte op een nette tweede plaats. Met tweemaal een tweede plaats in de manches werd Calvin derde in het dagklassement. “Dit was weer een goede dag en ik merk dat ik elke week sterker wordt. Ik ben heel blij dat het rijden zo goed ging en ik kijk echt uit naar de komende wedstrijden,” aldus Calvin.

Na twee wedstrijden staat Brian aan de leiding met een voorsprong van vier punten op Thomas Kjer Olsen, Calvin Vlaanderen volgt op vijf punten.

Voor het HSF Logistics Motosport team staat aankomend weekend de eerste Europese Grand Prix van het seizoen op het programma, welke wordt verreden in het Italiaanse Trentino. De strijd om de Dutch Masters titel gaat verder op 13 mei in Emmen.

Daguitslag Dutch Masters MX2 in Harfsen:

1 Brian Bogers 45 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 45 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 44 Pnt
4 Thomas Covington 36 Pnt
5 Jed Beaton 30 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross MX2:

1 Brian Bogers 89 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 85 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 84 Pnt
4 Freek van der Vlist 51 Pnt
5 Jago Geerts 48 Pnt

Afbeelding-174.jpg

overzicht


menu