nieuws over motorcross

JTX Racing kent positief weekend met goede resultaten in Den Hout, Harfsen en Rilland


Jorn Zoetekouw mocht dit weekend aantreden voor de tweede jeugd enduro van het seizoen in Rilland. De organisatie had er alles aangedaan om er een mooi evenement van te maken en de rijders werden getrakteerd op zeer mooie proeven. Er werden per ronde twee proeven verreden en in totaal waren er vijf ronden. De route was in totaal 14 kilometer bestaande uit een groot stuk crossbaan van ruim 7 minuten en een bosproef van 12 minuten die door het bos liep en een zeer technisch gedeelte op de 4x4 baan. De eerste proef werden de tijden geannuleerd nadat enkele rijders het parcours hadden afgesneden. Dit was de enige en juiste beslissing die de wedstrijdleiding kon nemen. Jorn was van het begin af aan sterk en nam de leiding. Gedurende de dag werd zijn voorsprong steeds groter en uiteindelijk won hij de wedstrijd met een voorsprong van drie minuten op de tweede man. te nemen op zijn concurrenten.

Tijdens de Dutch Masters in Harfsen kwamen Loeka Thonies en Rick Wennekes in actie in de 125cc klasse. In de trainingen zaten de tijden dicht bij elkaar en wist Loeka tot een dertiende tijd te komen. Niet de tijd waarop hij had gehoopt maar een goede uitgangspositie voor de manches. In de eerste manche was de start echter slecht en moest hij van buiten de top vijfentwintig aan zijn wedstrijd beginnen. Hierna volgde een opmars en kwam Thonies binnen de top vijftien, echter kreeg hij halverwege de wedstrijd harde onderarmen waardoor er niet meer in zat dan een dertiende plaats. De start van de tweede manche was beter en voor het eerst dit seizoen kwam Loeka na de eerste ronde binnen de top vijftien door. Hierna kon hij goed meerijden totdat hij na een kwartier opnieuw last kreeg van zijn armen waardoor hij bleef steken op een tiende plaats. In de daguitslag kwam Loeka uit op een elfde plaats. “Op zich ben ik tevreden maar ik had het gevoel dat er wel meer in had gezeten. Nu rust en over twee weken mijn eerste EK 125cc wedstrijd in Valkenswaard,” aldus Loeka.

Teamgenoot Rick Wennekes kende een goede dag op het mooie maar moeilijke circuit van Harfsen. In de training ging het rijden goed en met een drieendertigste tijd wist Rick zich te plaatsen voor de wedstrijd, wat hem al zeer tevreden stemde. Door het starten op de tweede startrij was het moeilijk om een goede start te pakken en Rick begon dan ook in de achterhoede aan zijn wedstrijd. Gelukkig kon hij snel in zijn ritme komen en wist een vierentwintigste plaats te behalen. In de tweede manche mocht Rick wel op de eerste startrij plaatsnemen maar doordat er een aantal startcrashes waren waarvoor hij moest uitwijken kwam hij opnieuw als één van de laatsten door de eerste bocht. Helaas had hij nu veel moeite om in zijn ritme te komen en pas in de slotfase ging het rijden weer naar tevredenheid. Dit leverde Rick een vijfentwintigste plaats op en een zesentwintigste totaal.

In de MX2 klasse stond Nikolaj Skovgaard aan de start. In de training voelde de Deen zich meteen thuis op de baan en wist er een goede snelle ronde uit te persen. Hierdoor wist hij zich als negenentwintigste te plaatsen voor de wedstrijd. Helaas was het goede gevoel van de training na de start van de eerste manche snel verdwenen. Nikolaj werd bij de start door een andere rijder van zijn motor gereden en moest hierdoor als laatste aan de manche beginnen. Skovgaard gaf niet op en wist zich in de manche naar een negenentwintigste plaats te knokken. Echter toen Nikolaj terug kwam bij de camper zag hij dat zijn vinger er niet goed uitzag en besloot de medische post te bezoeken. Daar werd hem afgeraden om de tweede manche te rijden. Nikolaj zal nu in Denemarken een ziekenhuis op zoeken om zijn vinger te laten bekijken.

In Den Hout stond gisteren een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Zijspancross op de kalender. Het circuit was een aangelegd circuit met veel lange stukken en naarmate de dag vorderde keiharde stoepranden. Dit betekende dat het voor de teams “dansen” werd op drie wielen. In de training was het circuit vlak waardoor de snelheid zeer hoog lag. Mulder/van Deutekom konden goed met deze omstandigheden over weg en wisten de snelste tijd te klokken. In de eerste manche pakten ze kopstart en in de beginfase konden zij het tempo aangeven. Echter maakte de combinatie een foutje bij het inhalen van een achterblijver en dit betekende en tweede plaats. Toen het starthek later op de dag voor de tweede maal viel, zaten ze er minder goed bij en reden ze op een tweede plaats achter team v.d. Boomen. Meerdere malen probeerde het team om de koppositie over te nemen maar dit lukte niet waardoor ze genoegen moesten nemen met een tweede plaats.

loekaharfsen2017.jpg

overzicht


menu