nieuws over motorcross

Bogers en Vlaanderen scoren top tien plaatsen in Grand Prix MX2 in Italie


Brian Bogers en Calvin Vlaanderen van het HSF Logistics Motorsport team hebben in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento top tien plaatsen weten te behalen. Vlaanderen reed een sterke eerste manche waarin hij als zevende over de finish wist te komen. Ditzelfde resultaat wist Brian in de tweede manche te behalen. In de andere manche kenden beide rijders tegenslag waardoor ze in het dagklassement genoegen moesten nemen met een negende en een twaalfde plaats.

Na vier overzeese Grand Prix wedstrijden was het dit weekend eindelijk tijd voor de eerste wedstrijd op Europese bodem. Het harde circuit van Pietramurata is ondertussen een vaste waarde op de Grand Prix kalender en de toeschouwers worden hier jaarlijks getrakteerd op mooie wedstrijden.

Brian Bogers en Calvin Vlaanderen waren gemotiveerd om op punten jacht te gaan maar helaas moest het team het doen zonder Davy Pootjes, die nog steeds kampt met een schouderblessure. Het weekend begon op zaterdag positief voor Brian want hij had een goede snelheid op het circuit en was vastbesloten om in de kwalificatieheat een goed resultaat neer te zetten. Helaas liep dit anders want in de beginfase kwam Bogers hard ten val en verloor hierbij veel tijd. Met een lichaam vol met schaafwonden vervolgde hij zijn weg maar kon er niet meer uit halen dan een dertigste plaats. Calvin werkte een constante wedstrijd af en wist als elfde te eindigen.

Ondanks de slechte startplaats van Brian zat hij er in de eerste manche toch goed bij en dook in de top tien de eerste bocht in. Helaas kwam hij in de vierde bocht ten val en werd ver teruggeslagen. Vanaf een dertigste plaats moest hij terug naar voren zien te komen en zette alles op alles om de rijders voor hem te passeren. Op het circuit in Arco di Trento is het moeilijk om in te halen maar toch wist Brian zich nog terug te knokken naar een negentiende plaats. In de tweede manche werkte Bogers een constante wedstrijd af. Hij pakte een goede start en wist de manche op een nette zevende plaats af te sluiten.

Calvin Vlaanderen zat er in de eerste manche ook goed bij na de start en kon in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme wist hij gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken en kwam op een goede zevende plaats over de finish. In de tweede manche zat Calvin er veel minder goed bij na de start en moest een inhaalrace rijden. Alles werd op alles gezet maar tijdens zijn inhaalrace kwam hij in de problemen waarna hij besloot om de wedstrijd te verlaten. “Mijn snelheid was het hele weekend top vijf waardig. Dit geeft me vertrouwen en ik ben er klaar voor om een mooie show te geven voor de Nederlandse fans,” aldus Calvin.

In het dagklassement eindigden Brian en Calvin op een negende en een dertiende plaats. Na vijf wedstrijden staat Brian op een twaalfde plaats, Calvin op een vijftiende plaats en Davy bezet de negentiende positie. Volgend weekend staat de thuis Grand Prix van het HSF Logistics Motorsport team op het programma in Valkenswaard.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Italie:
1 Jorge Prado 47 Pnt
2 Pauls Jonass 47 Pnt
3 Julien Lieber 36 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 31 Pnt
5 Thomas Covington 30 Pnt
9 Brian Bogers 16 Pnt
13 Calvin Vlaanderen 14 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 192 Pnt
2 Jeremy Seewer 183 Pnt
3 Julien Lieber 175 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 158 Pnt
5 Benoit Paturel 147 Pnt
12 Brian Bogers 76 Pnt
15 Calvin Vlaanderen 70 Pnt
19 Davy Pootjes 42 Pnt

Fotocredits: Bavo


Vlaanderen_Trentino_@shotbybavo_DSC_2115_(C).jpg

overzicht


menu