nieuws over motorcross

Nikolaj Skovgaard zevende in het Deens Kampioenschap MX2


Nikolaj Skovgaard van JTX Racing is in een wedstrijd om het Deens Kampioenschap MX2 in Randers op een zevende plaats geeindigd. Nikolaj kwam in de eerste manche na een slechte start goed terug naar voren en wist als tiende te finishen. In de tweede manche startte hij beter en wist hij na verschillende duels op een zevende plaats over de finish te komen. Deze twee top tien plaatsen waren in het dagklassement goed voor een zevende plaats.

In de kwalificatie had Skovgaard een goed ritme in handen en dit was dan ook duidelijk in zijn snelheid terug te zien. Door de regenval was de baan modderig en zwaar maar hierdoor liet Nikolaj zich niet uit het veld slaan en stuurde zijn JTX Racing KTM machine naar een tiende tijd.

Nadat hij in de pauze het circuit had bekeken, stond hij met een goed gevoel achter het starthek voor de eerste manche. Zijn start was echter niet zo goed waardoor hij een inhaalrace moest rijden. Dit verliep goed en na vele mooie inhaalmanoeuvres wist hij de manche af te sluiten op een tiende plaats.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kon hij als tiende aan de wedstrijd beginnen. Vervolgens raakte hij in gevecht met een Zweedse rijder. Echter wat Nikolaj ook probeerde, hij slaagde er niet in om deze rijder te passeren. Toch wist hij gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken en finishte op een nette zevende plaats.

Met een 10-7 in de manches eindigde Nikolaj ook in het dagklassement op een zevende plaats. De JTX Racing KTM-rijder blikt tevreden terug op deze wedstrijd en zal zich met vertrouwen voorbereiden op de wedstrijden die komen gaan.

nikolajranders2017.jpg

overzicht


menu