nieuws over motorcross

HSF Logistics Motorsport team met Calvin Vlaanderen in de top 5 in Valkenswaard


Het HSF Logistics Motorsport team is met Calvin Vlaanderen in de top vijf geeindigd in haar thuis Grand Prix in Valkenswaard. Calvin zette twee constante uitslagen neer waarmee hij netjes vijfde wist te worden in het dagklassement. Brian Bogers kwam na een valpartij in de eerste manche niet verder dan een negentiende plaats. In de tweede manche kwam hij na een matige start goed terug naar voren en finishte als tiende.

In de eerste manche slaagden beide rijders er niet in om een goede start te pakken en moesten buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de inhaalrace kwam Brian ten val en werd ver teruggeslagen. ‘’Door de valpartij zaten mijn handschoenen helemaal onder het zand waardoor ik weinig grip had met het handvat. Dit zorgde ervoor dat ik last kreeg van harde onderarmen waardoor er niet meer in zat dan een negentiende plaats,’’ vertelt een teleurgestelde Brian Bogers.

Calvin werkte zich gedurende de wedstrijd terug op naar een zesde plaats. Echter met nog tien minuten te gaan verloor hij zijn ritme waardoor hij de rijders die voor hem reden niet meer kon passeren en tevreden als zesde over de finish kwam.

Tussen de manches in hadden beide rijders hun rust genomen en waren er klaar voor om in de tweede manche de strijd met de concurrentie aan te gaan. Na het vallen van het starthek zaten ze er niet goed bij maar ze kwamen gedurende de wedstrijd sterk terug naar voren. Brian wist er een tiende plaats uit te slepen maar Calvin kwam nog verder terug naar voren. ‘’Ik zat buiten de top twintig met de start maar ik heb alles gegeven wat ik in me had en ben op een mooie zevende plaats over de finish gekomen. Ikzelf en het team hebben de laatste weken hard gewerkt en dan is het mooi om te zien dat het terug wordt betaald.’’

In het dagklassement eindigde Calvin op een vijfde plaats en Brian sloot de dag af als veertiende. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Calvin opgeklommen naar een elfde plaats en Brian bezet na zes wedstrijden de veertiende plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Valkenswaard:
1 Pauls Jonass 50 Pnt
2 Jeremy Seewer 40 Pnt
3 Brent van Doninck 36 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 30 Pnt
5 Calvin Vlaanderen 29 Pnt
14 Brian Bogers 13 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 242 Pnt
2 Jeremy Seewer 223 Pnt
3 Julien Lieber 197 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 188 Pnt
5 Benoit Paturel 173 Pnt
11 Calvin Vlaanderen 99 Pnt
14 Brian Bogers 89 Pnt

Calvin.jpg

overzicht


menu