nieuws over motorcross

Tegenslag houdt Raivo Dankers buiten de punten in het EK in Valkenswaard


De eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc is voor Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team niet zo gelopen als gehoopt. Dankers kwam in beide manches niet goed uit de start en zag door een valpartij in de eerste manche en een kapotte achterrem in de tweede manche zijn opmars onderbroken worden waardoor hij niet tot scoren kwam.

De animo voor dit kampioenschap is bijzonder groot en dit zorgde ervoor dat er meer dan tachtig rijders op de wedstrijd af waren gekomen. In de tijdtraining was Raivo ingedeeld in de tweede groep en wist zich met een achtste plaats zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd.

Gedreven bereidde hij zich voor op de eerste manche. Helaas kwam hij pas in het middenveld uit de start maar viel in de tweede ronde nog verder terug toen hij op agressieve wijze geraakt werd door een andere rijder en ten val kwam. Dankers viel helemaal terug tot in de achterhoede maar vocht zich toch nog terug naar een eenentwintigste plaats waarmee hij helaas net geen punten scoorde.

Belust op revanche stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Opnieuw kwam hij niet goed uit de start maar reed sterk en kwam vanaf een zestiende positie terug naar een tiende positie. Met nog een aantal ronden te gaan was Raivo snel genoeg om nog meer plaatsen winst te kunnen boeken. Echter in de slotfase moest hij het tempo laten zakken vanwege een defecte achterrem en strandde op een 23ste plaats.

Teleurgesteld blikt Raivo terug op zijn thuiswedstrijd en kijkt nu dan ook al uit naar de tweede wedstrijd die over twee weken wordt verreden in het Letse Kegums.

raivo3.jpg

overzicht


menu