nieuws over motorcross

Mulders/van Deutekom op het podium in NK Zijspancross in Schaijk


Het JTX Racing team kwam het afgelopen weekend met Loeka Thonies in actie in het Europees Kampioenschap 125cc in Valkenswaard en de zijspancombinatie Mulders/van Deutekom streed voor een podiumplaats in het Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Reek.

Vijfentachtig rijders wisten de weg naar het Eurocircuit in Valkenswaard te vinden waarvan slechts veertig rijders deel mochten nemen aan de twee manches. Loeka Thonies was ingedeeld in de eerste groep en mocht hierdoor op een vlakke baan beginnen aan zijn training. Meteen kon Loeka aanzetten voor een snelle ronde en zette hiermee een tweeŽndertigste tijd neer, dit was niet genoeg en meteen zette hij nogmaals aan. Echter liep de motor op de waves vast waarna Loeka rennend terug moest naar de pits om zijn tweede motor te pakken. Hierdoor verloor hij veel tijd en kon hij geen tijd meer neerzetten.

Hierdoor was Loeka veroordeeld tot de last chance waarbij de beste vier zich als nog via een korte wedstrijd konden plaatsen voor de wedstrijd. Hierdoor wist Thonies dat een goede start noodzakelijk was. Helaas lukte dit niet en moest hij op een tweeŽndertigste plaats aan zijn wedstrijd beginnen. Hierna wist Loeka nog veel plaatsen goed te maken en kwam als achttiende over de finish. Dit was helaas niet goed genoeg voor plaatsing “ik was niet echt tevreden over het rijden en er had echt meer in gezeten,” aldus Thonies “op naar de volgende EK en hopelijk kan ik me daar wel kwalificeren.”

In Schaijk kwamen Mulders en van Deutekom aan de start bij het Nederlands Kampioenschap Zijspancross. De organiserende club had een snelle baan neergelegd waar hoge snelle snelheden werden gehaald. “We zagen het circuit en wisten dat we er tijdens de training maar eens goed voor moesten gaan zitten,” aldus Marc van Deutekom. Het JTX Racing duo zette meteen een goede tijd neer en deze bleek genoeg voor de snelste tijd, ruim twee seconden voor de rest van het veld. Dat de snelheid hoog was, bleek ook aan de hoge gemiddelde snelheid van 55 km per uur.

Gemotiveerd verscheen het team aan de start van de eerste manche. Helaas was Frank Mulders te enthousiast bij het vallen van het starthek, waarna het team met een wheelie over het hek kwam. Hierdoor begonnen ze als vierde aan de wedstrijd. Nadat het team zich terug knokte, kwam het in gevecht voor de tweede plaats in aanvaring met een ander span en moest hierdoor genoegen nemen met de derde plaats. Tussen de manches door werd de rug van bakkenist van Deutekom gekraakt waarna het team weer fris aan de start van de tweede manche kon verschijnen.

In de tweede manche pakten ze kopstart maar een fout wierp hun helaas terug naar de tweede plaats. Hierna konden ze de kopmannen goed bijhouden maar een aanval op de eerste plaats zat er helaas niet in. Dit betekende een tweede plaats in de tweede manche en in de daguitslag. Het team staat nu in de brutostand aan de leiding. De volgende NK staat pas eind mei op de planning in Eersel.


deutekomschaijk.jpg

overzicht


menu