nieuws over motorcross

Raivo Dankers tweede in ONK 125cc in Marum


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team is op Koningsdag tweede geworden in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Marum. De crosser uit Heesch won de eerste manche en moest in de tweede manche na twee valpartijen genoegen nemen met een derde plaats.

41 rijders hadden zich in de ochtend gemeld om deel te nemen aan de wedstrijd. Raivo had er zin in en begon enthousiast aan de training. Hij bouwde het tempo goed op en ging op pad om een snelle tijd op de klokken te zetten. In zijn laatste ronde zette Raivo zijn snelste tijd neer en veroverde hiermee de pole position, met een verschil van meer dan een halve seconde op de tweede man.

Geconcentreerd zocht hij in de eerste manche een plaats achter het starthek. Hij zat er goed vooraan bij toen het deelnemersveld de eerste bocht in dook en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist al snel de koppositie over te nemen. In de beginfase wist Christopher Mills druk op hem uit te oefenen maar in de tweede helft van de wedstrijd begon Raivo het verschil te maken en won de manche met een voorsprong van vier seconden.

Ook in de tweede manche pakte de crosser uit Heesch een goede start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel nam hij de tweede plaats in handen en begon te jagen op de kopman. Hij kwam steeds dichterbij totdat hij bij het passeren van een achterblijver uit moest wijken en ten val kwam. Hierbij werd hij teruggeslagen naar een derde plaats en moest de verloren tijd dus goed gaan maken. Dit deed Raivo en al snel ontstond er een spannend gevecht met de tweede man. Hij voerde de druk op en probeerde van alles om hem te passeren. Echter bij een inhaalmanoeuvre kwam Raivo verkeerd uit, wat een kleine valpartij tot gevolg had. Hierdoor zag hij zijn kansen op een tweede plaats in rook op gaan en moest genoegen nemen met een derde positie.

Met een 1-3 in de manches eindigde Raivo op een tweede plaats in het dagklassement. Aanstaande zondag staat de volgende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Veendam.

Daguitslag ONK 125cc in Marum:
1 Rick Elzinga 95 Pnt
2 Raivo Dankers 91 Pnt
3 Christopher Mills 86 Pnt
4 Raf Meuwissen 76 Pnt
5 Max Schwarte 69 Pnt


raivo2.jpg

overzicht


menu