nieuws over motorcross

Sven te Dorsthorst dichtbij top tien plaats in het ONK MX1 in Marum


Sven te Dorsthorst van het JTX Racing team is in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Marum dicht bij een top tien plaats gekomen. Sven wist na een sterk gereden eerste manche als elfde te finishen. In de tweede manche kende hij tegenslag in de beginfase en moest hij van ver komen. Door te blijven vechten tot in de slotfase wist hij er toch nog een elfde plaats uit te halen. Rick Wennekes kwam in beide manches van de MX2 klasse ten val waarbij kostbare tijd verloren ging en hij genoegen moest nemen met tweemaal een vijfentwintigste plaats. Loeka Thonies kon vanwege een ontstoken klier in zijn nek niet in actie komen.
Op circuit Trimunt werd zoals ieder jaar op Koningsdag een nationale motocross georganiseerd. Ondanks de regen in de afgelopen week lag het circuit er uitstekend bij en konden drieŽnveertig rijders in de MX2 klasse proberen zich te kwalificeren voor de wedstrijd.
Rick Wennekes kende een goede tijdtraining waarin hij meteen goed in zijn ritme zat. Direct in de eerste ronde zette hij aan wat een tweeŽntwintigste tijd opleverde. In de eerste manche kwam Rick goed van zijn plaats bij de start maar was iets te afwachtend op het eerste rechte stuk waardoor hij een aantal plaatsen verloor. Helaas kon hij daarna niet goed in zijn ritme, wat twee valpartijen tot gevolg had. Hierdoor zat er in de eerste manche niet meer in dan een vijfentwintigste plaats. In de tweede manche kende Wennekes opnieuw een goede start en ditmaal kende hij wel een goede eerste ronde. Helaas kwam hij daarna na een bult ten val en duurde het lang alvorens hij zijn weg kon vervolgen. Gelukkig ging het rijden nu beter en kon Rick nog een flink aantal plaatsen goed maken. Dit resulteerde in een vijfentwintigste plaats waarmee hij in het dagklassement vierentwintigste werd.
Voor Loeka Thonies was de wedstrijddag al voorbij voordat hij begonnen was. De dag voor Marum kreeg hij een onschuldig plekje op zijn knie. Dat plekje werd steeds blauwer maar niets vermoedend vertrok Loeka naar Marum. Toen hij op zondagochtend wakker werd schoot het in zijn nek waardoor hij zijn hoofd amper kon bewegen. Omdat Loeka heel graag wou rijden, probeerde hij het in de training. Echter al na een rondje wist hij al dat rijden geen optie was. Hierna trok Loeka richting de EHBO waar bleek dat de spieren op slot waren geschoten door een ontstoken klier in zijn nek. Dit verklaarde ook de reactie in zijn knie.
Sven te Dorsthorst kon in de tijdtraining van de MX1 klasse meteen goed aan zetten en wist een zeventiende tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche kende hij een redelijk goede start en kon op een achttiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Hierna wist hij meteen een goed tempo te pakken en wist zich op te werken naar een elfde plaats. In de tweede manche kwam Sven goed over het hek maar raakte daarna meteen een andere rijder waardoor hij midden in het veld terecht kwam. Toen er in de derde bocht een rijder ten val was gekomen kon Sven geen kant meer op en bleef in de gevallen rijder haken. Hierdoor moest hij als laatste aan zijn wedstrijd beginnen. Deze uitdaging ging Sven aan en hij wist nog heel vele plaatsen goed te maken om uiteindelijk als negentiende over de finish te komen. Met een 11-19 in de manches eindigde Sven op een zestiende plaats in het dagklassement.
Aanstaande zondag zal het Open Nederlands Kampioenschap 125cc verder op het circuit van Veendam.
Daguitslag ONK†125cc Marum:
1 Rick Elzinga†95 Pnt
2 Raivo Dankers†91 Pnt
3 Christopher Mills 86 Pnt
4 Raf Meuwissen 76 Pnt
5 Max Schwarte 69 Pnt
24 Rick Wennekes 32 Pnt

Daguitslag ONK MX1 in Marum:
1 Micha Boyd de Waal 100 Pnt
2 Rick Satink 90 Pnt
3 Michael Hool 77 Pnt
4 Eric Leijtens 74 Pnt
5 Heiki Laing 73 Pnt
16 Sven te Dorsthorst 52 Pnt


svenmarum2017.JPG

overzicht


menu