nieuws over motorcross

Raivo Dankers wint beide manches van het ONK 125cc in Veendam


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Veendam gewonnen. De rijder uit Heesch kwam in beide manches als winnaar over de finish en pakte hiermee de eindzege. Met deze dubbele manchezege heeft hij zijn voorsprong in de tussenstand uit weten te bouwen naar 37 punten.

Het circuit van Veendam was goed geprepareerd en dankzij de goede weersomstandigheden lag deze er op verschillende plaatsen vrij hard bij. In de training was het druk op de baan en dit maakte het moeilijk om een goede vrije ronde neer te zetten. Toch zette Raivo verschillende keren aan maar slaagde er uiteindelijk net niet in om de pole position te veroveren. Deze moest hij op 0.096 sec laten aan Raf Meuwissen waardoor hij de training afsloot als tweede.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat het niet makkelijk is om in te halen in Veendam, wachtte Raivo zijn kans af om de koppositie over te nemen. Dit moment kwam in het midden van de wedstrijd maar omdat Raivo twee ronden later bij het passeren van een achterblijver niet lekker uit kwam, verloor hij de koppositie weer en moest opnieuw de aanval in zetten. Een ronde later sloeg hij toe en wist toen resoluut de koppositie over te nemen en gaf deze in het resterende deel van de wedstrijd niet meer uit handen.

In de tweede manche maakte Raivo het zich makkelijker want gelijk nam hij de koppositie in handen en zette een strak tempo in. Dit zorgde ervoor dat hij al snel een voorsprong op wist te bouwen op de rest van het deelnemersveld. De crosser uit Heesch reed makkelijk en soepel en zette de volledige tweede manche naar zijn hand.

Met een dubbele manchezege won Raivo het dagklassement in Veendam. Na zes wedstrijden staat hij aan de leiding in de tussenstand en heeft een voorsprong van 37 punten op de tweede man. Aankomend weekend staat de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc op het programma in het Letse Kegums.

Daguitslag ONK 125cc in Veendam:
1 Raivo Dankers 100 Pnt
2 Raf Meuwissen 90 Pnt
3 Brian van der Klij 79 Pnt
4 Christopher Mills 77 Pnt
5 Max Schwarte 74 Pnt
 
Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap 125cc:
1 Raivo Dankers 452 Pnt
2 Christopher Mills 415 Pnt
3 Raf Meuwissen 401 Pnt
4 Brian van der Klij 359 Pnt
5 Max Schwarte 336 Pnt


raivo_veendam.jpg

overzicht


menu