nieuws over motorcross

Jorn Zoetekouw op het podium in het NK van de MON in Horst


Jorn Zoetekouw van JTX Racing is tijdens de nationalen cross van de MON in Horst op een derde plaats geŽindigd. Ondertussen reed Rick Wennekes het KNMV ONK 125cc in Veendam, waar hij een keurige vijftiende plaats wist te behalen.

De nationale MON-wedstrijd in Horst is voor Jorn bekend terrein, in 2006 was dit de baan waar hij op een 50cc zijn eerste MON-wedstrijd reed. In de tijdtraining reed Jorn meteen een goed tempo pakken waarmee hij de zevende tijd wist te noteren.

In de eerste manche kende Jorn een moeizame start en kwam hij na de eerste ronde door op een negende plaats. Hierna wist hij het tempo op te schroeven en kwam gedurende de manche keurig terug tot een vierde plaats. Deze positie wist hij vast te houden tot aan de finish.

In de tweede manche kende Jorn opnieuw een matige start en kwam na de eerste ronde als negende door. In de eerste paar ronden maakte hij twee plaatsen goed maar pas over de helft van de wedstrijd kwam hij echt los. Op de loodzware baan wist hij in de slotfase terug te komen van de zevende naar een derde plaats, een hele knappe prestatie op zijn 125cc 2-takt tussen alles 4-takten. Tot tevredenheid van Jorn bleek de derde plaats in de tweede manche genoeg voor de derde plaats op het podium.

Na het ONK 125cc in Marum mocht Rick Wennekes opnieuw afreizen naar de provincie Groningen. Op het circuit van Veendam zat Rick meteen goed in zijn ritme en dit leverde hem een zeventiende tijd op in de tijdtraining.

In de eerste manche kwam hij goed over het starthek maar werd in de eerste bocht ingesloten. Gelukkig wist hij hierna meteen veel plaatsen goed te maken en kwam hij na een sterke wedstrijd als zestiende over de finish. In de tweede manche kende Rick een slechte start waardoor hij achter in het veld aan zijn wedstrijd moest beginnen. Opnieuw weerde Rick zich kranig en kwam hij goed naar voren, met een vijftiende plaats als resultaat. Hierdoor kwam hij in de daguitslag terecht op de vijftiende plaats en kon met een zeer goed gevoel huiswaarts keren.


jornhorst.jpg

overzicht


menu