nieuws over motorcross

Calvin Vlaanderen pakt eerste podiumplaats in het WK MX2 in Letland


Calvin Vlaanderen pakt eerste podiumplaats in het WK MX2 in Letland
Calvin Vlaanderen van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Letse Kegums zijn eerste podiumplaats uit zijn carrière binnen weten te halen. Vlaanderen wist met een 5-4 in de manches derde te worden in het dagklassement en zag hiermee een droom in vervulling gaan. Brian Bogers had het moeilijk in Letland maar gaf niet op en wist er in de tweede manche toch een negende plaats uit te halen.

Op zaterdag was al duidelijk dat Calvin zich super thuis voelde op het circuit en wist zich na een derde tijd in de tijdtraining als vijfde te kwalificeren voor de wedstrijd. Brian zocht nog naar het juiste ritme en het vertrouwen en finishte als dertiende in de kwalificatieheat.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, was het Calvin die van de beide rijders de beste start had genomen en op een zevende plaats uit de eerste ronde kwam. ‘’Het rijden voelde niet goed maar ik knokte door en wist er een vijfde plaats uit te halen. Hier was ik tevreden mee,’’ vertelt Calvin.

Brian moest net buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen en probeerde naar voren te komen. Alles wat Brian probeerde leek niet te lukken en daardoor viel hij gedurende de wedstrijd steeds verder terug. ‘’Ik kwam op een teleurstellende 21ste plaats over de finish. Dit was voor mij mijn slechtste manche ooit denk ik,’’ waren de woorden van een teleurgestelde Brian na de manche.

Met goede moed begonnen beide rijders aan de tweede manche. Calvin moest ditmaal van ver komen want hij kwam buiten de top tien uit de eerste ronde. Hij gaf alles wat hij in zich had om terug naar voren te komen. Echter toen hij op een vijfde plaats aan kwam, was dit nog niet voldoende voor een derde plaats in het dagklassement. Daarvoor moest hij ook Jorge Prado nog passeren. ‘’Toen mijn monteur Uldis dit op het bord schreef, heb ik alles gegeven om hem nog te passeren. Dit lukte en dit bezorgde mij een derde plaats in het dagklassement. Ik wil het team en iedereen om mij heen bedanken voor hetgeen ze voor mij doen. Het is een droom die uit is gekomen.’’

Met Brian ging het rijden een stuk beter in de tweede manche. Hij wist er na een goede start een negende plaats uit te halen. ‘’Alles moet een beetje op zijn plaats gaan vallen. We blijven hard werken en de moed erin houden. Ik wil Calvin en het team feliciteren met zijn eerste podiumplaats uit zijn carriere,’’ sluit Brian positief af.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Calvin de top tien binnengekomen en staat nu op een negende plaats. Brian staat na de wedstrijd in Letland op een veertiende plaats. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal maar eerst zal het HSF Logistics Motorsport team aanstaande zondag aan de start komen in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum.

Daguitslag GP MX2 in Letland:
1 Thomas Kjer Olsen 47 Pnt
2 Pauls Jonass 45 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 34 Pnt
4 Jorge Prado 34 Pnt
5 Conrad Mewse 32 Pnt
13 Brian Bogers 12 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 287 Pnt
2 Jeremy Seewer 245 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 235 Pnt
4 Julien Lieber 223 Pnt
5 Benoit Paturel 198 Pnt
9 Calvin Vlaanderen 133 Pnt
14 Brian Bogers 101 Pnt


calvinpodium.jpg

overzicht


menu