nieuws over motorcross

Loeka Thonies in de top tien in de Dutch Masters 125cc in Emmercompascuum


Loeka Thonies van JTX Racing is tijdens de derde Dutch Masters op een achtste plaats geeindigd in de 125cc klasse. Dit resultaat behaalde Loeka met een achtste plaats in de eerste manche en een negende plaats in de tweede manche. Sven te Dorsthorst wist zich voor de wedstrijd te kwalificeren en finishte als negentwintigste in de sterk bezette MX1 klasse. Jorn Zoetekouw kwam in het NK MX2 nationalen van de MON te Reusel, waar hij tweede werd in de daguitslag.

In de training van de 125cc klasse in Emmen lag het circuit er nog snel bij. Loeka profiteerde hier meteen van en zette een tiende tijd op de klokken. Hierna wou hij zijn tijd het liefst nog wat aanscherpen maar door de drukte op de baan lukte dit niet. In de manche pakte Loeka een goede start en begon de wedstrijd binnen de top tien. Doordat hij in het begin van de manche boven zijn kunnen reed om de kop bij te houden, moest hij op het eind van de wedstrijd het tempo laten zakken. Hierdoor moest Loeka de zevende plaats inleveren en kwam als achtste over de finish. In de tweede manche kende Thonies opnieuw een goede start en was hij de hele manche in gevecht om de zevende plaats. Echter bij een inhaalactie kwam Loeka ten val waardoor hij terug viel naar de negende plaats. Deze plaats hield hij vast tot aan de finish. “Totaal achtste en voor het eerst dit jaar dat ik een keer echt tevreden ben. Het rijden ging super en de uitslag is goed,” aldus een tevreden Loeka.

Naast Loeka stond ook Sven te Dorsthorst aan de start in Emmen. In de sterk bezette MX1 klasse kwam hij in de training tot een keurige zevenentwintigste tijd. In de eerste manche pakte hij een goede start. Helaas kwam hij in de eerste ronde in aanraking met een andere rijder waarna hij van achter in het veld opnieuw aan de wedstrijd moest beginnen. Met een goed tempo kwam hij nog dicht in de buurt van de top twintig en finishte uiteindelijk als 23ste. In de tweede manche kende Sven opnieuw een redelijke start en kwam meteen goed in zijn ritme, echter maakte hij daarna een foutje waarna hij werd aangereden. Hierna herpakte Sven zich goed en kon nog wat plaatsen terug pakken, dit leverde een eenendertigste plaats op. “Die aanrijding was echt zonde, maar ik ben er goed mee weg gekomen. Na de manche merkte ik namelijk dat mijn kniebrace helemaal kapot was. Nu klaar maken voor volgende week om weer te knallen tijdens het ONK MX1 in Veendam,” aldus Sven.

Jorn Zoetekouw mocht aantreden op het circuit van Reusel. Een mooi circuit waarop de snelheden in de ochtend hoog lagen maar gaande weg steeds zwaarder en verraderlijker werd. In de tijdtraining wist Jorn de ruimte te vinden om een ronde goed aan te zetten waardoor hij de derde tijd noteerde. In de eerste manche kon Jorn in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Hierna wist hij zich met een hoog tempo terug te knokken naar een mooie tweede plaats. De start in de tweede manche was opnieuw goed, echter in de derde ronde was Jorn iets te gretig met het inhalen waardoor hij met zijn stuur in de baanafzetting kwam. Dit had tot gevolg dat hij zijn weg vanaf een tiende plaats moest vervolgen. Met de snelste rondetijden van het hele veld, wist Jorn zich opnieuw terug te knokken naar de derde plaats, wat hem in het dagklassement een tweede plaats opleverde!


Afbeelding-148.jpg

overzicht


menu