nieuws over motorcross

Brian Bogers op het podium in de Dutch Masters in Emmercompascuum


Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team is in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum op het podium geeindigd. De rijder uit Eindhoven reed in beide manches aan de leiding maar wist de koppositie niet vast te houden en kwam in zowel de eerste als de tweede manche op een derde plaats over de finish.

Circuit Pottendijk stond toneel voor de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross. De weeromstandigheden waren goed en het circuit was door de vrijwilligers optimaal geprepareerd. In de tijdtraining liet Brian meteen van zich spreken door de snelste tijd neer te zetten. Hiermee begon hij positief aan de dag en dit gaf hem vertrouwen voor de eerste manche.

In de eerste manche vertrok de KTM goed bij de start en wist hij op een tweede plaats door de eerste bocht te komen. Gelijk ging hij in de aanval en wist onmiddellijk de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Lang hield hij stand totdat het halverwege de manche mis ging. Op de schans bij start/finish raakte Brian naast de baan en belandde in een sloot. Gelukkig kwam hij niet ten val maar verloor hierbij de wel de koppositie en viel terug naar een derde plaats. ‘’Toen ik weer terug op het circuit was, waren mijn handschoenen doorweekt. Dit zorgde ervoor dat ik al snel last kreeg van harde onderarmen en niets meer kon doen dan de wedstrijd uitrijden op een derde plaats,’’ vertelt een teleurgestelde Brian Bogers.

In de tweede manche was Brian belust op revanche en kwam als leider uit de eerste ronde. In de eerste vijf ronden wist hij de eerste plaats vast te houden maar helaas kreeg hij ook in deze manche last van harde onderarmen. ‘’Ik kon niet meer helemaal voluit gaan en heb ze moeten laten gaan. Ik heb de schade weten te beperken met een derde plaats, meer zat er vandaag helaas niet in.’’

Over twee maanden wordt de laatste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross verreden op het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde. Hier zal Brian moeten proberen om de zes punten achterstand die hij in de tussenstand op Thomas Kjer Olsen heeft, goed te maken. Volgende week staat voor de rijder uit Eindhoven de volgende Grand Prix op het programma in het Duitse Teutschenthal.

Daguitslag Dutch Masters of Motocross MX2 in Emmen:
1 Thomas Kjer Olsen 50 Pnt
2 Thomas Covington 44 Pnt
3 Brian Bogers 40 Pnt
4 Jago Geerts 33 Pnt
5 David Herbreteau 31 Pnt

Tussenstand Dutch Masters of Motocross MX2:
1 Thomas Kjer Olsen 135 Pnt
2 Brian Bogers 129 Pnt
3 Calvin Vlaanderen 84 Pnt
4 Jago Geerts 81 Pnt
5 Thomas Covington 80 Pnt

38emmen.jpg

overzicht


menu