nieuws over motorcross

Raivo Dankers tweede in de Dutch Masters 125cc in Emmen


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team is in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Emmercompascuum op het podium geeindigd. De crosser uit Heesch werd derde in de eerste manche en wist na een sterk eindschot tweede te worden in de tweede manche. Met deze resultaten eindigde hij in het dagklassement op een tweede plaats.

In de training lag het circuit van Emmercompascuum er snel bij. Raivo had het moeilijk om een goed ritme te pakken te krijgen en door de drukte op de baan slaagde hij er niet in om een hele scherpe tijd neer te zetten. Dit zorgde ervoor dat hij de training afsloot als zevende maar aangezien het startveld in Emmercompascuum behoorlijk breed is, kon Raivo met een zevende tijd nog steeds een ideale startplaats uitkiezen in de beide manches.

Na het vallen van het starthek in de eerste manche zat Raivo er redelijk goed bij en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. In de eerste helft van de wedstrijd werkte hij zich op naar een vierde plaats en niet veel later wist hij ook de derde plaats voor zich op te eisen. Opdat moment hadden de twee koplopers al een gat weten te slaan, die Raivo in het resterende deel van de wedstrijd niet meer dichtgereden kreeg. Moegestreden kwam hij op een derde plaats over de finish en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

De start van de tweede manche was opnieuw goed en ditmaal kwam hij op een vijfde plaats uit de eerste ronde. Heel even viel hij terug naar een zesde plaats maar dit was van korte duur. Na een aantal ronden vond Raivo het juiste ritme en begon druk uit te oefenen op de rijders voor hem. Al voor het midden van de wedstrijd stootte hij door naar een vierde plaats en ging in de aanval op de tweede en derde man. Ook deze wist hij te passeren en gaf de tweede plaats niet meer uit handen. De kopman was al te ver weg waardoor Raivo geen grote risico’s meer nam en de wedstrijd uit reed op een nette tweede plaats.

Met een 3-2 in de manches eindigde Raivo op een tweede plaats in het dagklassement. Ook in de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross bezet de rijder uit Heesch de tweede plaats. Over twee weken staat voor Raivo de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc op het programma in het Franse Ernee.

Daguitslag Dutch Masters 125cc in Emmen:
1 Mikkel Haarup 50 Pnt
2 Raivo Dankers 42 Pnt
3 Kevin Horgmo 40 Pnt
4 Christopher Mills 36 Pnt
5 Rasmus Hakansson 33 Pnt


Raivo_Emmen2.jpg

overzicht


menu