nieuws over motorcross

Brian Bogers sterk zesde in GP MX2 in Duitsland


Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team is in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Duitse Teutschenthal op een nette zesde plaats geeindigd. Voor de rijder uit Eindhoven is dit weer een flinke stap in de goede richting, wat hem vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden. Lars van Berkel kwam in de eerste manche door een valpartij in de slotfase niet tot scoren. In de tweede manche lukte dit met een achttiende positie wel!

Door een hevige storm en regenval lag het circuit er op zaterdag nat bij en hierdoor ontstonden er al snel diepe sporen. Omdat het gedurende de dag snel droogde, werden de sporen verraderlijke hard, wat de omstandigheden er niet makkelijker op maakte. Brian had gelijk een goed gevoel op het circuit en dit zorgde ervoor dat het vertrouwen een flinke opsteker kreeg. Hij kwalificeerde zich sterk als zevende en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats. Lars kwam in de kwalificatieheat niet goed uit de start en moest van rond de vijfentwintigste plaats terug naar voren zien te komen. Met een goed ritme begon hij plaatsen winst te boeken en wist na een sterke inhaalrace als vijftiende te finishen.

Ook in de manches wist Bogers zijn goede rijden verder te zetten en wist met tweemaal een zevende plaats netjes zesde te worden in het dagklassement. ‘’Hier kunnen we iets mee en we gaan de komende periode deze lijn aanhouden,’’ vertelt een tevreden Brian.

Lars pakte in de eerste manche een hele goede start en kon net buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. ‘’Ik heb lang gestreden rond de vijftiende-zestiende plaats maar met nog vijf minuten te gaan kwam ik ten val. Vele plaatsen gingen hierbij verloren en omdat er toen nog slechts een aantal ronden te rijden waren, slaagde ik er niet meer in om terug te komen tot in de punten en werd ik vijfentwintigste,’’ vertelt Lars.

In de tweede manche slaagde van Berkel er wel in om punten te pakken. Zijn start was dit keer iets minder goed dan in de eerste manche maar vanaf een negentiende plaats wist hij zich terug te knokken naar een zestiende plaats. Lang wist hij hier op stand te houden maar in de slotfase moest hij toch nog twee plaatsen prijsgeven en kwam op een achttiende plaats over de finish.

‘’Het was voor mij pas de vierde keer op de motor. Iedere keer dat ik op de motor stap voel ik me er beter op. We gaan volgende week weer hard aan het werk en dan hoop ik in Frankrijk weer een stap voorwaarts te kunnen zetten.’’

Na acht wedstrijden om het wereldkampioenschap staat Brian op een dertiende plaats in de tussenstand, net een plaats achter zijn teammaat Calvin Vlaanderen. Lars van Berkel staat na de wedstrijd in Duitsland op een 33ste plaats. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Franse Ernee.

Daguitslag Grand Prix MX2 Duitsland:
1 Jeremy Seewer 43 Pnt
2 Hunter Lawrence 38 Pnt
3 Pauls Jonass 38 Pnt
4 Thomas Covington 32 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 29 Pnt
6 Brian Bogers 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 325 Pnt
2 Jeremy Seewer 288 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 264 Pnt
4 Julien Lieber 249 Pnt
5 Benoit Paturel 220 Pnt
12 Calvin Vlaanderen 133 Pnt
13 Brian Bogers 129 Pnt
33 Lars van Berkel 11 Pnt

brian_duitsland.jpg

overzicht


menu