nieuws over motorcross

Nikolaj Skovgaard negende in het Deens Kampioenschap MX2 in Svendborg


Nikolaj Skovgaard van JTX Racing is in het Deens Kampioenschap MX2 in Svendborg in de top tien geeindigd. Skovgaard kreeg in de eerste manche af te rekenen met harde onderarmen waardoor hij het gevecht met de zevende man moest afbreken en genoegen moest nemen met een negende plaats. In de tweede manche kon hij door blijven gaan tot in de slotfase en wist er toen een zevende plaats uit te halen waarmee hij negende werd in het dagklassement.

Op het harde circuit kwam Nikolaj in de tijdtraining tot een zesde tijd in zijn groep, welke goed was voor een achtste tijd totaal. In de eerste manche kwam hij slecht van zijn plaats en moest zich terug vechten door het veld. Aangekomen op een achtste plaats ging hij het gevecht aan met de zevende man, echter door problemen met zijn armen moest hij het tempo iets minderen en werd hij negende. In de tweede manche was Nikolaj zijn start een stuk beter, helaas kwam hij daarna achter een valpartij te staan waardoor hij weer in de achtervolging moest. Nikolaj wist een paar goede, snelle lijnen te vinden en kwam zo vrij snel aan op de achtste plaats. Daarnaast kreeg hij in deze manche niet te kampen met zere armen waardoor hij in de slotfase zelfs nog een succesvolle aanval in kon zetten op de zevende man. “Gelukkig was na de slechte eerste manche de tweede manche wel goed. Aankomende donderdag heb ik een wedstrijd in Zweden en ik kijk er nu al naar uit,” aldus een blije Nikolaj.

Sven te Dorsthorst kwam aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Veendam. In de tijdtraining kon hij goed aanzetten en wist een keurige achtste tijd op de klokken te zetten. Echter al voor de eerste manche verreden werd, liep Sven een oogblessure op. Terwijl hij stond te kijken naar de MX2 start kreeg hij een steen tegen zijn oog waardoor deze begon te zwellen en Sven zijn zicht minder werd. Toch besloot hij om het te gaan proberen en hij kende in beide manches een goede start. Helaas wou het rijden niet en hierdoor zat er niet meer in dan een zestiende plaats in beide manches. “Hier was ik natuurlijk niet blij mee, ik ga me nu goed voorbereiden op het ONK in Rhenen,” aldus Sven.

Ook Rick Wennekes reed in Veendam een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap maar dan in de 125cc klasse. Hij zette in de tijdtraining een negentiende tijd op de klokken. Doordat het rijden goed ging was hij hier heel tevreden mee. Toen het starthek in de eerste manche viel kwam Rick goed van zijn plaats, alleen lukte het hem niet om in de bocht echt door te zetten. Hierdoor moest Rick achter in het veld aan zijn wedstrijd beginnen maar wist door een strakke wedstrijd te rijden toch nog drieŽntwintigste te worden. In de tweede manche kende Rick een slechte start en na een aantal inhaalacties kwam hij de eerste ronde door als eenendertigste. Hierna wist Wennekes weer een sterke wedstrijd voor de dag te brengen en kwam hij als achttiende over de finish. “Eenentwintigste totaal met evenveel punten als de nummer negentien. Ik ga met een goed gevoel naar de volgende ONK in Mill,” aldus een tevreden Rick.


nikolajsvendborg.jpg

overzicht


menu