nieuws over motorcross

John Cuppen in de top tien in eerste wedstrijd EMX300 in Duitsland


John Cuppen van het HSF Logistics Motorsport team is in de eerste wedstrijd om het EMX300 Kampioenschap in het Duitse Teutschenthal een manche in de top tien geeindigd. In de eerste manche reed de crosser uit Escharen een dijk van een inhaalrace en kwam vanaf een vijfentwintigste plaats helemaal terug naar een negende positie. In de tweede manche verliep zijn inhaalrace moeizamer en strandde hij op een twintigste plaats.

Door hevige storm en zware regenval lag het circuit er op zaterdag verraderlijk bij omdat er diepe sporen ontstonden die gedurende de dag steeds harder werden. John zette in het begin van de kwalificatie een snelle tijd neer. Ondanks verwoede pogingen kreeg hij deze niet meer verbeterd omdat hij ook een aantal keren gehinderd werd door andere rijders, wat resulteerde in een vijftiende tijd.

Bij de start van de eerste manche was John iets te agressief en dit zorgde ervoor dat zijn voorwiel omhoog kwam en hij even van het gas af moest. Pas op een vijfentwintigste plaats kwam hij uit de eerste bocht en had veel werk te doen om naar voren te komen. Het passeren ging in de eerste ronde in een rap tempo en zo kwam hij al snel aan op een vijftiende plaats. Even bleef hij hangen op deze positie maar toen John nog eens aan zette, klom hij op tot in de top tien. Met nog een halve ronde te gaan, kreeg hij de negende man in het vizier. Alles werd op alles gezet en in de laatste bocht wist hij deze positie nog over te nemen om uiteindelijk na een sterk gereden inhaalrace op een negende plaats over de finish te komen.

Voor de tweede manche was het circuit compleet gefreesd, wat tot gevolg dat er geen lijnen lagen en het moeilijk was om in te halen. John kwam wederom niet goed uit de start en moest vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Ditmaal wilde het allemaal niet zo lukken met John omdat iedereen bijna dezelfde snelheid had, stuitte hij op een twintigste plaats en pakte hiermee 1 punt.

Met een 9-20 in de manches eindigde de crosser uit Escharen op een vijftiende plaats in het dagklassement. De volgende wedstrijd om het EMX300 Kampioenschap wordt op 10 en 11 juni verreden in Rusland.

Daguitslag en tevens tussenstand EMX300 Kampioenschap:
1 Brad Anderson 50 Pnt
2 Mike Kras 44 Pnt
3 Erik Willems 40 Pnt
4 Kenny van Dueren 36 Pnt
5 Andero Lusbo 28 Pnt
15 John Cuppen 13 Pnt

Raivo Dankers met manchezege tweede in het ONK 125cc in Veendam

Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team is in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Veendam tweede geworden. Door een valpartij in de eerste manche kwam de crosser uit Heesch niet verder dan een vijfde plaats. In de tweede manche stelde hij orde op zaken en wist hij na een kopstart de wedstrijd te domineren.
In de training ging het hard en waren de verschillen bijzonder klein op het technische circuit van Veendam. Raivo zette meerdere keren aan maar kwam uiteindelijk niet verder dan een zesde tijd. Hier was de crosser uit Heesch verre van tevreden over en bereidde zich dan ook uitermate gemotiveerd voor op de eerste manche.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Raivo niet goed weg en dook pas in de middenmoot de eerste bocht in. Door creatieve lijnen te rijden, schoof hij tijdens de eerste ronde al door naar een vierde plaats. Hij probeerde zo snel mogelijk plaatsen winst te boeken maar dit viel op het smalle circuit niet mee waardoor Raivo andere lijnen moest gaan proberen. Dit had tot gevolg dat hij even een keer ten val kwam en teruggeslagen werd naar een vijfde plaats. In het resterende deel van de wedstrijd gaf hij alles om nog rijders te kunnen passeren maar door de kleine verschillen zat er niet meer in dan een vijfde plaats.

Raivo wist dat een betere start het hem een stuk makkelijker zou kunnen maken in de tweede manche. Dit lukte want hij stuurde zijn JTX Racing KTM machine als eerste door de eerste bocht en zette gelijk een hoog tempo. Getergd door zijn mindere uitslag in de eerste manche vloog hij over het circuit en liep steeds verder weg bij de concurrentie. Na een sterk gereden wedstrijd won hij de manche met een verschil van negen seconden op de tweede man.

Met een 5-1 in de manches eindigde de crosser uit Heesch op een tweede plaats in het dagklassement en blijft hiermee aan de leiding staan in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap. Aankomend weekend staat voor Raivo de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc op het programma in het Franse Ernee.

Daguitslag ONK 125cc in Veendam:
1 Raf Meuwissen 97 Pnt
2 Raivo Dankers 86 Pnt
3 Christopher Mills 86 Pnt


John-Duitsland3.jpg

overzicht


menu