nieuws over motorcross

Sven te Dorsthorst in de top 15 in sterke ONK MX1 in Rhenen


Sven te Dorsthorst van JTX Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Rhenen in de top vijftien geeindigd. Nadat hij in de eerste manche als zestiende over de finish was gekomen, reed hij in de tweede manche een sterke inhaalrace. Hij kwam iets minder goed uit de start maar kon door blijven gaan tot in de slotfase en wist er een dertiende plaats uit te halen. Met deze resultaten eindigde hij op een veertiende plaats in het dagklassement.

De opkomst van de deelnemers was groot en er zaten verschillende sterke rijders tussen. In de training verkende Sven rustig het circuit en ging daarna op pad om een aantal snelle ronden neer te zetten. Hij kwam in dit sterke deelnemersveld uit op een veertiende tijd en keerde tevreden terug naar het rennerskwartier.

Voor de start van de eerste manche waren de temperaturen flink opgelopen. Ondanks dit was Sven er klaar voor en stond gebrand achter het starthek. Hij pakte een redelijke start en ook het rijden ging goed. Helaas duurde het net iets te lang voordat hij een snel ritme had gevonden. Ondanks dit vocht hij door en wist er een zestiende plaats uit te halen.

De start van de tweede manche was minder goed, wat betekende dat hij naar voren moest komen. Met een constant tempo begon hij plaatsen winst te boeken en werkte een fijne wedstrijd af. In de laatste acht minuten wist hij nog twee plaatsen op te schuiven en wist op een nette dertiende plaats over de finish te komen.

Sven blikt terug op een goede wedstrijd en eindigde in het dagklassement op een veertiende plaats.


svenrhenen20172.JPG

overzicht


menu