nieuws over motorcross

HSF Logistics Motorsport team slaat zich door moeilijke Franse Grand Prix heen


Het HSF Logistics Motorsport team heeft zich door een moeilijke negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Franse Ernee geslagen. Brian Bogers was nog niet helemaal hersteld van een griep en miste daardoor de fitheid. Toch wist de rijder uit Eindhoven er een dertiende en een elfde plaats uit te halen waarmee hij de schade beperkt hield. Lars van Berkel zette zijn stijgende lijn van vorige week in Duitsland verder en wist ook op het moeilijke circuit van Ernee in beide manches punten te pakken.

In de nacht van dinsdag op woensdag kreeg Brian een tegenslag te verwerken. Hij kreeg griep en kon daardoor de rest van de week niet meer trainen. Ook was hij niet helemaal hersteld toen hij naar Frankrijk vertrok wat tot gevolg had dat hij niet helemaal fit aan de start kwam. In de eerste manche reed hij lang op een twaalfde plaats en was hij rondenlang in een gevecht verwikkeld om deze positie. Met nog een aantal ronden te gaan begon hij vermoeid te raken en zakte daardoor terug naar een veertiende plaats. Brian gaf zich niet zomaar gewonnen en perste er een nog een laatste eindschot uit om uiteindelijk nog een plaats terug te winnen en als dertiende over de finish te komen.

In de tweede manche ging het beter met hem en wist hij lang stand te houden in de top tien. Hij reed zelfs even op een achtste plaats. Echter in de slotfase kreeg hij opnieuw last van de vermoeidheid waardoor hij uiteindelijk net buiten de top tien viel en als elfde over de finish kwam.

‘’Het was een zwaar weekend voor mij. De fitheid zat er niet in dit weekend maar ik heb er alles uitgehaald wat ik kon en me uiterste best gedaan. Over twee weken zullen we in Rusland weer fit aan de start komen,’’ vertelt een vermoeide Brian Bogers.

Lars van Berkel startte in de eerste manche net buiten de punten maar kwam na een aantal ronden de top twintig binnen. Van Berkel had een goed ritme in handen en kon daardoor het verschil maken ten opzichte van verschillende rijders die voor hem reden. In de tweede helft van de wedstrijd schoof hij twee plaatsen op en kreeg de aansluiting met twee rijders voor hem. Hij ging in de aanval maar door een foutje moest hij een klein gaatje laten vallen en moest daardoor genoegen nemen met de achttiende plaats.

In de tweede manche vocht de crosser uit Veghel de hele manche duels uit rond de twintigste plaats. De ene ronde reed hij achttiende en dan was hij weer op een eenentwintigste plaats te vinden. Van Berkel was vastbesloten om punten te gaan pakken en zette in de slotfase nog eens alles op alles. Dit zorgde ervoor dat hij nog twee rijders wist te passeren en als negentiende over de finish wist te komen.

‘’Het was een heel moeilijk circuit en daarom ben ik blij dat ik in beide manches punten heb weten te scoren. In de tijdtraining had ik het moeilijk om een hele ronde foutloos te rijden maar in de manches vond ik telkens een fijn ritme. Omdat ik niet in Rusland van start zal gaan, heb ik nu een maand de tijd om te trainen met de HSF motor en zo kan ik me dus optimaal voorbereiden op mijn volgende Grand Prix in het Italiaanse Ottobiano,’’ vertelt een tevreden Lars van Berkel.

In het dagklassement eindigde Lars op een 22ste plaats en omdat hij in het begin van het seizoen niet alle Grand Prix wedstrijden heeft kunnen rijden, staat hij in de tussenstand op een dertigste plaats. Over twee weken gaat het wereldkampioenschap verder in Orlyonok, Rusland. Hier zal alleen Brian Bogers voor het HSF Logistics Motorsport team aan de start komen.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Frankrijk:
1 Pauls Jonass 47 Pnt
2 Benoit Paturel 45 Pnt
3 Jeremy Seewer 42 Pnt
4 Hunter Lawrence 34 Pnt
5 Julien Lieber 33 Pnt
11 Brian Bogers 18 Pnt
22 Lars van Berkel 5 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2 na negen wedstrijden:
1 Pauls Jonass 372 Pnt
2 Jeremy Seewer 330 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 291 Pnt
4 Julien Lieber 282 Pnt
5 Benoit Paturel 265 Pnt
12 Brian Bogers 147 Pnt
13 Calvin Vlaanderen 133 Pnt
25 Davy Pootjes 42 Pnt
30 Lars van Berkel 16 Pnt

lars_ernee.jpg

overzicht


menu