nieuws over motorcross

Raivo Dankers scoort top tien plaats in EK 125cc in Frankrijk


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 125cc in het Franse Ernee een top tien plaats weten te behalen. Dankers finishte in de eerste manche na een slechte start op een eenentwintigste positie. In de tweede manche zat hij er vele malen beter bij na de start en reed zelfs een aantal ronden aan de leiding. Echter door een valpartij verloor hij een aantal kostbare plaatsen en door een paar kleine foutjes in de slotfase werd hij uiteindelijk op een negende plaats afgevlagd.

Op zaterdagochtend stond de tijdtraining al vroeg op het programma. Raivo ging om 07:45 uur het circuit op, dat door de regenval van vrijdagavond toch hier en daar wat nat en glad was. Raivo zette verschillende keren aan en kwalificeerde zich met een tiende tijd in zijn groep zonder problemen voor de wedstrijd.

Voor de start van de eerste manche werd vergeten om gebruik te maken van het startsysteem. Ondanks dit probeerde Raivo er toch het beste van te maken maar omdat hij bij het vallen van het starthek iets te laat reageerde, kwam hij pas helemaal in de achterhoede uit de eerste bocht. Er stond hem een flinke klus te wachten want in het gedrang was het lastig om plaatsen winst te boeken. Alles werd op alles gezet en gedurende de wedstrijd kwam hij steeds verder terug naar voren. Na een zwaar bevochten wedstrijd finishte hij als eenentwintigste en kwam hiermee net niet tot scoren. Teleurgesteld keerde Raivo terug naar het rennerskwartier en was vastbesloten om het op zondag in de tweede manche beter te doen.

Na een kleine aanpassing aan de vering bereidde Raivo zich vol goede moed voor op de tweede manche. Hij kon helemaal vanaf de buitenzijde starten en dit pakte goed uit. Zijn reactie was goed en hij dook rond de vijfde plaats de eerste bocht in. Gelijk ging hij in de aanval op de rijders voor hem en wist zich in de beginfase al op te werken naar een tweede plaats. Hij begon te jagen op de kopman en toen deze ten val kwam, kreeg Raivo de eerste plaats in de schoot geworpen. Een aantal ronden wist hij stand te houden op de eerste plaats totdat Gianluca Facchetti hem wist te passeren en hij terug viel naar een tweede plaats. Met een goed tempo volgde hij de Italiaan totdat hij een aantal ronden later in een bocht ten val kwam. Verschillende plaatsen gingen hierbij verloren en op een zesde plaats kwam hij terug in de wedstrijd. Na de valpartij had hij het moeilijk om terug in zijn ritme te komen en dit had tot gevolg dat hij in de slotfase door een paar foutjes nog twee plaatsen prijs moest geven en uiteindelijk als negende over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Raivo op een zeventiende plaats en in de tussenstand bezet hij na drie wedstrijden de eenentwintigste plaats. Over een maand staat de vierde wedstrijd op het programma in het Italiaanse Ottobiano.

Daguitslag EMX125 in Frankrijk:
1 Kevin Horgmo 47 Pnt
2 Gianluca Facchetti 45 Pnt
3 Brian Moreau 36 Pnt
4 Tom Guyon 29 Pnt
5 Andrea Zanotti 26 Pnt
17 Raivo Dankers 12 Pnt
 
Tussenstand Europees Kampioenschap 125cc:
1 Brian Moreau 128 Pnt
2 Kevin Horgmo 118 Pnt
3 Gianluca Facchetti 100 Pnt
4 Mikkel Haarup 97 Pnt
5 Sergi Notario 78 Pnt
21 Raivo Dankers 23 Pnt


raivo_ernee.jpg

overzicht


menu