nieuws over motorcross

Mulders/van Deutekom winnen in Eersel en Rick Wennekes pakt podiumplaats in Cuijk


De zijspancombinatie Mulders/van Deutekom heeft in Eersel het Nederlands Kampioenschap Zijspancross op haar naam weten te schrijven. Het duo domineerde de gehele dag en wist met een dubbel manchezege de wedstrijd naar zich toe te trekken. Rick Wennekes wist in het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Cuijk netjes tweede te worden.

Op zaterdag mocht Rick Wennekes het spits afbijten in het Nederlands Kampioenschap MX2 Jeugd in Cuijk. In de tijdtraining wist Rick meteen de goede lijnen te vinden en dit resulteerde in een keurige zesde tijd. Dit goede gevoel nam Rick mee naar de start van de eerste manche en hij kwam dan ook goed weg bij het starthek. Meteen in het begin van de manche wist hij de tweede plek op te eisen achter leider Boyd van der Voorn. In de beginfase wist hij de kopman te volgen maar gaandeweg de wedstrijd liep deze toch steeds verder uit. Daarom besloot Rick de wedstrijd gecontroleerd uit te rijden met een keurige tweede plaats als resultaat.

Ook in de tweede manche verscheen Rick vol vertrouwen aan de start, echter kwam hij na een goede start vast te staan in de tweede bocht. Hierdoor verloor hij enkele plaatsen en moest op een tiende plaats aan zijn wedstrijd beginnen. Rick had al snel een goed tempo in handen en vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een vierde plaats waarmee hij tweede werd in het dagklassement.

Op zondag was het de beurt aan het zijspanduo Mulders en van Deutekom. Zij kwamen aan de start in het Nederlands kampioenschap in Eersel. De dag begon met onweer waardoor de trainingen werden uitgesteld. Toen de trainingen wel werden afgewerkt wist ze een tijd op de klokken te zetten die ruim vijf seconden sneller was dan de concurrentie. Deze dominantie bleek in de manches niet anders, in beide manches pakten Mulders/van Deutekom een strakke kopstart waarna het team niet meer achterom keek en de concurrentie op grote achterstand werd gereden. Met een ruim verschil in de training, de eerste en de tweede manche mocht het team op de hoogste trede van het podium plaats nemen en ook in de tussenstand van het NK zijspannen staan ze op een eerste plaats.

Daguitslag NK MX2 Jeugd Cuijk:
1 Boyd van der Voorn 120 Pnt
2 Rick Wennekes 101 Pnt
3 Twan de Weerd 99 Pnt
4 Mikey Adams 97 Pnt
5 Bram van Drunen 95 Pnt

Daguitslag NK Zijspannen Eersel:
1 Mulders-van Deutekom 120 Pnt
2 vd Lagemaat- de Laat 108 Pnt
3 Greup-Visser 97 Pnt
4 Stijnen-Wijers 95 Pnt
5 Cornelisse-Hoesen 84 Pnt


marceersel.JPG

overzicht


menu