nieuws over motorcross

Succes en tegenslag voor Raivo Dankers in het ONK 125cc in Mill


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Mill succes en tegenslag gekend. Dankers won op overtuigende wijze de eerste manche maar kreeg in de tweede manche af te rekenen met een mechanisch probleem waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten!

Op zondagochtend werd er al vroeg getraind. Omdat het op zaterdagmiddag flink had geregend, lag de baan er hier en daar modderig bij. Raivo had de juiste lijnen al snel gevonden op het circuit en zette een scherpe tijd op de klokken waarmee hij de training als snelste afsloot.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche kwam Raivo goed weg en kon in de voorste gelederen aan de wedstrijd beginnen. Gelijk ging hij in de aanval en wist tijdens de eerste ronde al door te stoten naar de koppositie. Met strakke rondetijden begon hij weg te lopen bij zijn achtervolgers en hield het tempo hoog tot in de slotfase. Zijn voorsprong op de tweede man werd steeds groter en zo wist hij na een sterk gereden wedstrijd de eerste manche met een voorsprong van 35 seconden winnend af te sluiten.

Ook in de tweede manche zat Dankers er goed vooraan bij na de start en ging gelijk in de aanval op de rijders voor hem. Op een tweede plaats kwam hij uit de eerste ronde en voerde de druk op bij leider Raf Meuwissen. Echter in het heetst van de strijd kreeg Raivo af te rekenen met een mechanisch probleem en moest noodgedwongen de wedstrijd verlaten. Na controle in het rennerskwartier bleek het big end eruit te zijn gelopen waardoor Raivo zijn kansen op de eindoverwinning in rook op zag gaan.

Omdat Raivo in de tweede manche niet tot scoren kwam, moest hij in het dagklassement genoegen nemen met een vijftiende plaats. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijft hij ondanks deze tegenslag aan de leiding staan. Aankomend weekend staan er voor Raivo twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma met op zaterdag een wedstrijd in Son en op zondag een wedstrijd in St. Isidorushoeve.

Daguitslag ONK 125cc Mill:
1 Raf Meuwissen 95 Pnt
2 Loeka Thonies 79 Pnt
3 Brian van der Klij 77 Pnt
4 Boyd vd Voorn 76 Pnt
5 Jeroen Bussink 74 Pnt
15 Raivo Dankers 50 Pnt


raivo_mill.jpg

overzicht


menu