nieuws over motorcross

Loeka Thonies sterk tweede in het ONK 125cc in Mill


Loeka Thonies van JTX Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Mill op het podium geeindigd. In de eerste manche verloor hij op een vierde plaats rijdend zijn ritme en zakte terug naar een zevende plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich door na een slechte start helemaal terug te komen naar een derde plaats, waarmee hij tweede werd in het dagklassement.

In de tijdtraining zat Loeka er meteen goed tussen en lange tijd leek hij zelfs de snelste tijd te gaan pakken. Helaas kwamen er in de laatste minuut nog twee rijders onderdoor en sloot Thonies de training af als derde. In de eerste manche zat Loeka er bij start redelijk goed bij en aan het einde van de eerste ronde kwam hij op een tiende plaats voorbij start/finish. In de beginfase wist hij zich op te werken naar de vierde plaats maar helaas raakte hij halverwege de manche zijn ritme kwijt en zakte hierdoor terug naar een zevende plaats.

In de tweede manche zat Loeka er minder goed bij na de start en begon pas op een twintigste plaats aan de wedstrijd. Al snel wist hij de ene na de andere rijder te passeren en met nog vijf minuten te gaan kwam hij aan op een zesde plaats. Hierna zette hij nog één keer alles op alles en wist hij na een sterk eindschot op een knappe derde plaats over de finish te komen. Deze sterke tweede manche bleek samen met de zevende plaats van in de eerste manche genoeg voor de tweede plaats in het dagklassement.

Rick Wennekes laat goede snelheid zien in tweede manche in Mill

Voor Rick Wennekes begon de dag in Mill moeizaam. Nadat de motor vanaf het begin af aan al niet goed liep, kwam hij ook nog eens hard ten val. Nadat hij zich los had getrokken uit de sloot deed de hij met losse kappen, een krom stuur en een loszittende buddyseat toch nog een poging om een tijd neer te zetten. Helaas kwam hij niet verder dan een vijfendertigste tijd waardoor hij teleurgesteld terug keerde naar het paddock. Vastberaden om de moeizame training achter zich te laten meldde Rick zich in de fuik voor zijn eerste manche. Vanaf de tweede startrij slaagde hij er niet in om een goede start te pakken en merkte hij direct dat zijn KTM nog niet goed liep. Nadat hij ook nog tweemaal ten val was gekomen, besloot hij het rennerskwartier op te zoeken. Na veel sleutelwerk liep de motor in de tweede manche wel goed en kon Rick na een mindere start goed terug komen tot in de top twintig. Helaas kwam hij toen ten val waardoor hij enkele plaatsen verloor en als vierentwintigste over de finish kwam. Door het uitvallen in de eerste manche kwam Rick in het dagklassement niet verder dan een 33ste plaats. “In de tweede manche ging het rijden goed en noteerde ik rondetijden die gelijk lagen aan die van de top tien, dus daar ben ik tevreden mee. Nu moet ik dit nog omzetten in goede manches,” aldus Rick.

Top tien plaats voor Nikolaj Skovgaard in ONK MX2 in Mill

In het ONK MX2 stond Nikolaj Skovgaard aan de start en hij begon met een achtste tijd in de tijdtraining sterk aan de dag. Dit gaf Nikolaj veel vertrouwen voor de eerste manche en na een redelijke start kwam hij door op een veertiende plaats. Nikolaj wist de goede lijnen te vinden en wist door te stoten naar de tiende plaats. Helaas kwam hij halverwege de manche zwaar ten val waarbij hij hard met zijn hoofd en neus op de grond kwam. Met een bebloed gezicht verliet hij de wedstrijd en werd door de medische dienst meegenomen ter controle. Omdat Nikolaj zich in de loop van de dag beter voelde, besloot hij om toch van start te gaan in de tweede manche. Toen het starthek viel zat hij er goed bij en het gevoel was super op de nieuwe KTM. Na enkele mooie gevechten wist hij op een sterke negende plaats over de finish te komen.

Jorn Zoetekouw in de top vijf bij de MON in Stevensbeek

In Stevensbeek reden de MON rijders hun NK, Jorn Zoetekouw wist op de snelle baan een vierde tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een goede start maar door het rijden met de 125cc kon hij toch pas op een elfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Ronde na ronde wist Jorn plaatsen goed te maken en zo wist hij de aansluiting met de top drie te krijgen. Een klein stuurfoutje werd hard afgestraft waardoor Jorn ten val kwam, gelukkig kon hij zijn plaats behouden, maar door een krom stuur was het tempo eruit en dus moest hij genoegen nemen met de vijfde plaats.

Ook in de tweede manche kende Jorn een goede start en meteen wist hij de aansluiting met de top van het veld te krijgen. Het tempo lag hoog maar doordat hij meteen in zijn ritme kwam, wist hij zich op te werken naar de vierde plaats. Vervolgens wist hij zich vast te bijten in het wiel van de derde man maar ondanks een mooie strijd wist hij deze niet te passeren en werd vierde. Tweemaal een vierde plaats betekende ook in het dagklassement een vierde plaats.

Mulders/van Deutekom pakken dubbele manchezege in NK Zijspancross in Stevensbeek

Ook het zijspanduo Mulders – van Deutekom ging het afgelopen weekend van start en wel in Stevenbeek. De leiders in het zijspankampioenschap begonnen sterk aan hun dag met de snelste tijd in de training.

Omdat ze de beste plaats achter het starthek uit konden kiezen, had het team een goede uitgangspositie en wist in beide manches kopstart te pakken. Vervolgens zag de concurrentie het duo niet meer terug. Door in beide manches een hoog tempo neer te leggen wisten Mulders en van Deutekom de concurrentie op ruime achterstand te rijden en wisten zo onbedreigd naar de overwinning te rijden. Dit betekent ook dat Mulders – van Deutekom nu nog steviger aan de leiding staan in het klassement om het Nederlands Kampioenschap Zijspancross.


Afbeelding-4.jpg

overzicht


menu