nieuws over motorcross

Brian Bogers pakt eerste podiumplaats van het seizoen in GP MX2 in Rusland


Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Russische Orlyonok zijn eerste podiumplaats van dit seizoen binnen weten te halen. Op het door de regen modderig geworden circuit wist Bogers in de eerste manche netjes zesde te worden. In de tweede manche gooide hij er nog een schepje bovenop en wist hij nadat hij een aantal ronden aan de leiding had gereden, op een mooie tweede plaats over de finish te komen waarmee hij derde werd in het dagklassement.

Op zaterdag liet Brian al zien dat hij zich op het technische circuit goed thuis voelde. In de tijdtraining stond hij lang op de snelste tijd en sloot de sessie uiteindelijk af als tweede. Ook in de kwalificatieheat zat hij er goed vooraan bij. Hij leek op een vijfde plaats af te stevenen maar door een valpartij in de laatste ronde moest hij nog een plaats prijsgeven waardoor hij als zesde afgevlagd werd.

Op zondagochtend kwam de regen met bakken uit de lucht waardoor de baan spiegelglad en modderig was toen de rijders van start gingen in hun eerste manche. Daarnaast regende het ook nog tijdens de manche waardoor het zicht beperkt was. ‘’De baan was echt slecht maar ik pakte een goede start en heb de hele wedstrijd rond de zesde plaats gereden. Het was niet makkelijk want door de harde regenval en het water op de baan moest ik mijn bril al snel afzetten,’’ vertelt een tevreden Brian Bogers die na een sterk gereden wedstrijd helemaal doorweekt op een zesde plaats over de finish kwam.

In de tweede manche was het droog maar dit kwam het circuit eigenlijk niet ten goede en deze lag er dan ook nog moeilijker bij dan in de eerste manche. Brian vertrok opnieuw als een speer bij de start en kon op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen. ‘’Ik heb gelijk de aanval ingezet en slaagde erin om een tijdje aan de leiding te rijden. Door een paar kleine foutjes moest ik de koppositie afstaan. Het was niet mogelijk om geen fouten te maken en dit had tot gevolg dat ik ten val kwam. Over deze ronde heb ik toen meer dan vier minuten gedaan maar alsnog ben ik tweede geworden.’’

Met een 6-2 in de manches pakte Brian zijn eerste podiumplaats van dit seizoen en stond tevreden als derde op het podium. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een negende plaats en staat slechts vijftien punten achter op de achtste man.
‘’Ik wil mijn team bedanken want zij bleven in mij geloven op het moment dat het allemaal niet zo soepel ging,’’ sluit Brian af. Over twee weken gaat hij van start in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap in het Italiaanse Ottobiano.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Rusland:
1 Pauls Jonass 42 Pnt
2 Jeremy Seewer 39 Pnt
3 Brian Bogers 37 Pnt
4 Benoit Paturel 29 Pnt
5 Alvin Ostlund 28 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Pauls Jonass 414 Pnt
2 Jeremy Seewer 369 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 317 Pnt
4 Julien Lieber 308 Pnt
5 Benoit Paturel 294 Pnt
9 Brian Bogers 184 Pnt

Fotocredits: Bavo


HSF_Orlyonok_@shotbybavo_DSC_7014_(C).jpg

overzicht


menu