nieuws over motorcross

Vier mancheoverwinningen voor Raivo Dankers in het ONK 125cc in Son en St. Isidorushoeve


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Son en St. Isidorushoeve alle vier de manches weten te winnen. Dankers deelde hiermee een belangrijke tik uit naar de concurrentie en heeft zijn voorsprong in de tussenstand met twintig punten weten te vergroten.

Raivo begon positief aan de dag in Son. In de training ging het lekker en al vrij snel had hij een redelijk goede tijd staan waarmee hij op een derde plaats stond. In de laatste ronde zette hij nogmaals aan en wist zijn tijd flink te verbeteren. Hiermee veroverde hij de snelste tijd en kon vanaf pole position starten in de eerste manche.

In de eerste manche vertrok zijn JTX Racing KTM machine als een speer bij de start en kon hij als leider aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme bouwde hij een voorsprong op ten opzichte van zijn achtervolgers en zette de volledige eerste manche naar zijn hand. Met een voorsprong van negen seconden op Raf Meuwissen kwam hij als winnaar over de finish.

In de tweede manche bleef het spannend tot in de slotfase. Raivo kwam na de start vanaf een vijfde plaats terug naar een tweede plaats maar kwam niet veel later ten val. Hierdoor liep hij een achterstand op van zo’n tien seconden op de kopman. Alles werd op alles gezet en gedurende de wedstrijd kwam hij steeds dichterbij. Toen Raivo leider Raf Meuwissen in de rug keek, kwam hij met grote stappen dichterbij en wiel aan wiel gingen ze de laatste ronde in. Met een nette inhaalmanoeuvre wist Raivo de koppositie over te nemen en wist alsnog de manche winnend af te sluiten. Voor Raivo was dit een belangrijke inhaalmanoeuvre want dit leverde hem de dagzege op.

Een dag later ging het Open Nederlands Kampioenschap verder in St. Isidorushoeve. Raivo ging hier verder waarmee hij op zaterdag in Son gestopt was en zette de snelste tijd op de klokken. De eerste manche werd door een valpartij al snel afgevlagd waardoor er een herstart aan te pas moest komen. Raivo zat er bij de herstart goed vooraan bij en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme wist hij gelijk de koppositie in handen te nemen en liep hard weg bij zijn achtervolgers. Netjes rijdend bouwde hij zijn voorsprong steeds verder uit en kwam met een voorsprong van 26 seconden op de tweede man als winnaar over de finish.

Tijdens de tweede manche begon het te regenen waardoor het zicht beperkter werd. Raivo reageerde scherp bij de start en wist als leider aan de wedstrijd te beginnen. Door de regen was het in deze manche moeilijker om de achterblijvers te passeren maar Raivo nam zijn tijd en liet zijn koppositie niet in gevaar komen. Voor de vierde keer dit weekend pakte Raivo het maximale aantal punten en pakte zijn tweede dagzege!

Door zijn vier mancheoverwinningen is Raivo twintig punten uitgelopen op de tweede man in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap en staat nu 27 punten voor. De volgende wedstrijd van Raivo is het Europees Kampioenschap 125cc op 24 en 25 juni in het Italiaanse Ottobiano.

NK_Son80.jpg

overzicht


menu