nieuws over motorcross

John Cuppen houdt zich staande in de Russische modder en wordt vijfde


John Cuppen van het HSF Logistics Motorsport team is in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap 300 in het Russische Orlyonok in de top vijf geeindigd. In de eerste manche vocht Joh tot aan de finishvlag om de vijfde man te passeren en werd uiteindelijk zesde. In de tweede manche kwam hij in de modderige omstandigheden al snel ten val en kon vervolgens bij een helling niet boven komen. Toen hij uit de problemen was begon hij aan een inhaalrace en wist nog helemaal terug te komen naar een zesde plaats, waarmee hij vijfde werd in het dagklassement.

Het circuit van Orlyonok was schitterend met veel grote sprongen erin. Op zaterdag had John al snel een goed ritme in handen en had in de tijdtraining lang een vijfde tijd in handen. In de slotfase kwamen er echter nog twee rijders overheen waardoor hij de sessie afsloot op een zevende plaats.

Met vertrouwen begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche. Hij reageerde goed toen het starthek viel en kwam in de top vijf uit de eerste bocht. Gelijk had hij een goed tempo in handen en reed goed mee in de top vijf. Toen hij gepasseerd werd door de zesde man liet hij niet zomaar los en bleef aan zijn achterwiel rijden. John probeerde van alles om hem te passeren maar slaagde hier helaas niet in en kwam na een sterke wedstrijd op een zesde plaats over de finish.

Op zondagochtend had het bijzonder veel geregend waardoor het circuit zeer modderig was. John pakte in de tweede manche opnieuw een goede start maar kwam tijdens de eerste ronde met een andere rijder in aanraking en kwam ten val. Vanaf een laatste plaats begon hij aan een inhaalrace en wist al snel een aantal plaatsen winst te boeken. Zijn opmars werd echter onderbroken toen hij een gladde berg niet op kwam. Toen hij boven was, moest hij terug naar de pits om schone handschoenen aan te trekken. Fanatiek zette hij de achtervolging in en probeerde zo min mogelijk fouten te maken. Omdat andere rijders ook in de problemen kwamen in de moeilijke omstandigheden, klom John steeds verder op naar voren en wist de manche toch nog op een mooie zesde plaats af te sluiten.

Met tweemaal een zesde plaats in de manches eindigde John op een vijfde plaats in het dagklassement en staat nu op een achtste plaats in de tussenstand. Over twee weken staat de derde wedstrijd om het Europees Kampioenschap 300 op het programma in het Italiaanse Ottobiano.

Daguitslag EMX300 in Rusland:
1 Brad Anderson 47 Pnt
2 Mike Kras 45 Pnt
3 Kenny van Dueren 40 Pnt
4 Andero Lusbo 34 Pnt
5 John Cuppen 30 Pnt

Tussenstand Europees Kampioenschap 300:
1 Brad Anderson 97 Pnt
2 Mike Kras 89 Pnt
3 Kenny van Dueren 76 Pnt
4 Erik Willems 67 Pnt
5 Andero Lusbo 62 Pnt
8 John Cuppen 43 Pnt
Fotocredits: Bavo

Cuppen_Orlyonok_@shotbybavo_DSC_6332_(C).jpg

overzicht


menu