nieuws over motorcross

JTX Racing team boekt goede resultaten in de nationale competities


Het JTX Racing team heeft in het afgelopen weekend goede resultaten bij elkaar weten te rijden met als hoogtepunten een vierde plaats voor Loeka Thonies in het ONK 125cc in Son, winst voor Mulders/van Deutekom in Lommel en twee top vijf plaatsen voor Nikolaj Skovgaard in het Deens en Zweeds Kampioenschap.

Loeka begon sterk aan de dag in Son en wist een zesde tijd op de klokken te zetten. De start van de eerste manche was goed en op een vierde plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme kwam hij steeds dichter bij de derde man maar door een paar foutjes bij het passeren van achterblijvers slaagde hij er niet in om hem te passeren en werd als vierde afgevlagd. In de tweede manche pakte hij opnieuw een goede start maar op een vierde plaats rijdend kreeg hij na drie ronden te kampen met een mechanisch probleem. Loeka probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden en wist er toch nog een zesde plaats uit te halen. Met een 4-6 in de manches eindigde de crosser uit Boekel op een mooie vierde plaats in het dagklassement.

Naast Loeka kwam ook Sven te Dorsthorst aan de start in Son en wel in de MX1 klasse. In de training wist hij er een aantal snelle ronden uit te persen en sloot de sessie af op een goede zevende tijd. Na een matige start in de eerste manche kwam hij goed terug naar voren totdat zijn achterrem kapot ging. Het tempo ging naar beneden en dit zorgde ervoor dat hij een aantal plaatsen prijs moest geven en als zestiende over de finish kwam. Ook in de tweede manche bleef hij niet verschoond van tegenslag want na een matige start sprong hij tijdens zijn opmars zijn voorwiel kapot. Ondanks dit probleem heeft hij de wedstrijd wel uitgereden en wist er een negentiende plaats uit te halen.

Op zondag was het de beurt aan Rick Wennekes in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in St. Isidorushoeve. Rick moest in het begin van de training even wennen omdat hij een dag ervoor op een kleibaan had gereden. Hij zette een aantal keren aan en sloot de training af op een twintigste plaats. In de eerste manche zat het hem niet helemaal mee want nadat hij een slechte start had genomen, kwam hij tijdens zijn opmars twee keer ten val en moest vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Alles werd op alles gezet en fanatiek rijdend wist hij zich toch nog terug te knokken naar een eenentwintigste plaats. Ook in de tweede manche moest hij een inhaalrace rijden en kwam na een slechte start vanaf een laatste plaats terug naar een zeventiende positie. Met een 21-17 in de manches eindigde Rick op een negentiende plaats in het dagklassement.

Nikolaj Skovgaard reed in het afgelopen weekend twee wedstrijden. Op zaterdag stond hij aan de start in het Deens Kampioenschap in Holstebro. Hij kwalificeerde zich als vierde in zijn groep zonder problemen voor de wedstrijd. Nadat hij in de eerste manche in de top tien was gestart, belandde hij in een gevecht met een rijder uit Noorwegen. Echter met nog zeven minuten te gaan zat zijn roll off systeem vol en moest hij zijn bril af doen. Omdat het zicht beperkter werd, kon hij niet meer doen dan de wedstrijd uit te rijden op een nette achtste plaats.

Bij de start van de tweede manche kon hij een grote valpartij vermijden en kon net buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Na een aantal ronden begon hij plaatsen winst te boeken en wist de manche op een zevende plaats af te sluiten. Met deze resultaten eindigde hij op een vijfde plaats in het dagklassement en is hiermee opgeklommen naar een tweede plaats in het Deens Kampioenschap.

Een dag later nam hij deel aan een wedstrijd om het Zweeds Kampioenschap in Skivarp. In de tijdtraining miste hij de pole position op een haar en sloot de sessie af als tweede. In de eerste manche kwam hij op een derde plaats rijdend ten val en viel hierdoor een plaats terug. In het resterende deel van de wedstrijd kon hij geen plaatsen winst meer boeken en finishte als vierde. In de tweede manche kwam hij na een matige start vanaf een achtste plaats terug naar een derde positie.

Zijspancombinatie Mulders/van Deutekom kwam aan de start in de uitwisseling Belgie-Nederland in Lommel. Individueel telde deze wedstrijd mee voor het VLM en MON kampioenschap. De combinatie begon voortvarend aan de dag en wisten van de 29 spannen de snelste tijd neer te zetten in de tijdtraining. In de eerste manche viel het hek vrij snel en omdat ze te laat reageerden, kwamen ze pas op een achtste plaats uit de eerste bocht. De combinatie had een aantal ronden nodig voordat ze aankwamen op een derde plaats en opdat moment waren de twee koplopers al weggereden. Alles werd op alles gezet en ze slaagden erin om de tweede combinatie nog te passeren en finishten uiteindelijk aan het achterwiel van de winnaars op een tweede plaats.

De start van de tweede manche was een stuk beter en ditmaal kwamen ze op een tweede plaats uit de eerste bocht. Omdat het circuit helemaal vlak was, hadden ze een aantal ronden nodig voordat ze de koppositie over konden nemen. Toen dit eenmaal het geval was, begonnen ze in een hoog tempo weg te lopen en wisten ze de manche met een veilige voorsprong winnend af te sluiten. Mulders/van Deutekom pakten hiermee de volle winst voor het MON kampioenschap en wisten ook de BeNeCup te winnen. Over twee weken staat de tweede IMBA wedstrijd van het seizoen op het programma in Engeland.

NK_Son64.jpg

overzicht


menu