nieuws over motorcross

Brian Bogers scoort top vijf plaats in hete Grand Prix van Lombardije


Brian Bogers en Lars van Berkel van het HSF Logistics Motorsport team hebben in de Grand Prix van Lombardije goede resultaten neer weten te zetten. Brian Bogers wist in de eerste manche sterk vijfde te worden en kwam in de tweede manche na een slechte start helemaal terug naar een negende positie. Ook Lars van Berkel vocht voor wat hij waard was en kwam na een valpartij in de eerste manche toch nog als vijftiende over de finish. In de tweede manche deed hij het twee plaatsen beter en kwam moegestreden op een dertiende plaats binnen!

Het was bloedheet in Italie en dit zorgde ervoor dat het afzien was. Met temperaturen rond de veertig graden moest er gecontroleerd omgegaan worden met de krachten. ‘’Op zaterdag ging het gelijk lekker en met een tweede tijd in de tijdtraining begon ik met vertrouwen aan de kwalificatieheat. Hierin wist ik zevende te worden en verzekerde ik mijzelf van een goede startplaats voor in de manches,’’ aldus Brian Bogers.

Lars van Berkel reed ook een sterke kwalificatieheat waarin hij vanaf een veertiende plaats terug kwam naar een twaalfde positie. ‘’Ik had een goed ritme in handen en zette de aanval in op de elfde man. Helaas kwam ik bij een inhaalmanoeuvre ten val waardoor ik uiteindelijk zeventiende werd. Het rijden was goed, alleen door de valpartij had er een beter resultaat ingezeten,’’ vertelt een realistische Lars van Berkel.

Het circuit lag er op zondag nog zwaarder bij dan op zaterdag het geval was. Ook de temperaturen waren opnieuw hoog maar dit deerde Brian niet want bij de start van de eerste manche vloog hij er vol in en stootte door naar de koppositie. ‘’Helaas kon ik dit niet volhouden omdat ik niet lekker in mijn ritme zat. Ik viel een aantal plaatsen terug maar tegen het einde van de wedstrijd herpakte ik mijzelf weer en wist nog als vijfde te finishen,’’ vertelt Brian.

Ook Lars pakte een hele goede start en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase lag het tempo net iets te hoog waardoor Lars besloot om zijn eigen tempo aan te houden, wetende dat de manche nog lang zou zijn. Echter in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking en kwam ten val. ‘’Door deze valpartij viel ik helemaal terug naar een twintigste plaats maar ik herstelde goed en heb in de laatste ronde nog alles op alles gezet om Conrad Mewse te passeren. Dit lukte niet waardoor ik genoegen moest nemen met een vijftiende plaats,’’ vertelt een moegestreden Lars van Berkel.

Zo goed als de eerste manche begon voor Brian, zo slecht kwam hij in de tweede manche uit de eerste paar bochten waardoor hij van rond de twintigste plaats terug naar voren moest zien te komen. Dit lukte goed want de rijder uit Eindhoven vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een negende plaats. ‘’Ik had op meer gehoopt vandaag maar we hebben er het beste van gemaakt.’’

Lars van Berkel was in de tweede manche de hele wedstrijd in gevecht rond de vijftiende plaats. Hij moest tot op het tandvlees in de hitte maar zette goed door en wist op een mooie dertiende plaats over de finish te komen. ‘’Tijdens de sightling lap voelde ik al dat het een zware wedstrijd zou worden. Ik heb alles gegeven en kwam nog aan het achterwiel bij Brent van Doninck en Iker Larranaga. Helaas kon ik ze niet meer passeren waardoor ik als dertiende over de finish kwam.

In het dagklassement eindigden Brian en Lars op een achtste en een twaalfde plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Brian nu de achtste plaats en Lars is opgeklommen naar de dertigste positie. Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in Agueda, Portugal.

Daguitslag Grand Prix MX2 in Lombardije:
1 Jeremy Seewer 47 Pnt
2 Pauls Jonass 40 Pnt
3 Thomas Covington 38 Pnt
4 Benoit Paturel 36 Pnt
5 Bas Vaessen 32 Pnt
8 Brian Bogers 28 Pnt
12 Lars van Berkel 14 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Pauls Jonass 454 Pnt
2 Jeremy Seewer 416 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 343 Pnt
4 Julien Lieber 339 Pnt
5 Benoit Paturel 330 Pnt
8 Brian Bogers 212 Pnt
30 Lars van Berkel 30 Pnt


2otto.jpg

overzicht


menu