nieuws over motorcross

John Cuppen klimt naar zesde plaats in het EMX300 Kampioenschap


John Cuppen van het HSF Logistics Motorsport team is tijdens de derde wedstrijd om het EMX300 kampioenschap in het Italiaanse Ottobiano in de top tien geŽindigd. Met een zevende en een negende plaats in de manches eindigde hij op een negende plaats in het dagklassement en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een zesde plaats.

Het circuit van Ottobiano heeft een zanderige ondergrond, iets waar John zich over het algemeen altijd goed op thuis voelt. In de tijdtraining ging het rijden dan ook meteen goed. Helaas had John wat problemen met de vering, waar het team niet gelijk een oplossing voor had en hierdoor zat er niet meer in dan een teleurstellende zestiende tijd.

Op zaterdagmiddag werd onder zeer tropische omstandigheden van ongeveer 38 graden de eerste manche verreden. De start van John was redelijk en rond de vijftiende plaats kwam hij door de eerste bocht. Echter in de tweede bocht kwam hij klem te staan achter een valpartij. Hierdoor verloor hij veel tijd en moest hij van buiten de top twintig aan zijn wedstrijd beginnen. Gedurende de manche knokte John zich naar voren en met nog vijf minuten wedstrijd te gaan, wist hij nog een beetje extra te geven en zette hij een eindsprint in. Dit leverde hem een knappe zevende plaats op.

Ook in de tweede manche kwam John goed weg bij de start en binnen de top tien kwam hij uit de eerste bocht. Meteen in de eerste ronde wist hij nog twee plaatsen goed te maken en zo zat hij er goed vooraan bij. Echter moest hij in de beginfase van de wedstrijd zijn bril al afzetten omdat er water onder was gekomen. Dit kwam doordat het in de nacht hard had geregend waardoor sommige stukken van het circuit erg nat waren. Hierdoor verloor John enkele plaatsen maar gelukkig wist hij zich te herpakken en kwam alsnog als negende over de finish.

Met de 7-9 in de manches eindigde John op een negende plaats in de daguitslag. Hiermee heeft hij twee plaatsen winst geboekt in het kampioenschap en staat nu zesde in de tussenstand. De volgende wedstrijd van het EMX300 Kampioenschap is op 5 en 6 augustus op het zware zand circuit van Lommel in BelgiŽ.

Daguitslag EMX300 Ottobiano:
1 Brad Anderson 47 Pnt
2 James Dunn 45 Pnt
3 Mike Kras 34 Pnt
4 Erik Willems 31 Pnt
5 Kenny Vandueren 31 Pnt
9 John Cuppen 26 Pnt

john_2017.jpg

overzicht


menu