nieuws over motorcross

Mulders/van Deutekom tweede in IMBA Zijspancross in Penkridge


Team Mulders Ė van Deutekom van JTX Racing is op zondag in de tweede IMBA Zijspanwedstrijd van het seizoen in Penkridge op een tweede plaats geŽindigd. Het duo kwam in de eerste en tweede manche als tweede over de finish en finishten in de derde manche als derde!

De dag begon positief voor het team want tijdens de vrije training kwamen ze tot de snelste tijd en dit gaf vertrouwen voor de tijdtraining. Echter kenden ze daarin minder geluk. Bezig aan hun snelle ronde moesten ze deze opeens afbreken door een kapotte ontsteking. Met een hikkende en haperende motor zat er niet meer in dan de twaalfde tijd en dit betekende dat ze geen ideale startplaats hadden!

Nadat er in de pauze flink gesleuteld was aan het span, verschenen de Nederlanders vol goede moed aan de start. Echter kenden ze een moeizame start waardoor ze vanuit het achterveld aan hun wedstrijd moesten beginnen. Gelukkig wisten Mulders/van Deutekom meteen in de eerste ronde veel plaatsen goed te maken en gedurende de manche kwamen ze zelfs al op de derde plaats terecht. Dit was nog niet genoeg waarna ze het gat naar de kopmannen zelfs wisten te dichten en in de slotfase de tweede plaats nog wisten over te nemen.

In de tweede manche kwam het duo beter uit de start en dit leverde zelfs de kopstart op. Helaas werd deze positie al meteen in de eerste ronde verspeelt nadat het team zich verremde op een recht stuk. Hierna lukte het niet meer om deze plaats te heroveren, mede doordat Frank met zijn linkerhand tegen een paal aan reed en Marc een flinke steen op zijn hand had gekregen. Hierdoor werd Team Mulders/van Deutekom ook in de tweede manche als tweede afgevlagd.

In de derde manche was de start opnieuw goed en ontstond er een mooi gevecht tussen de top drie. Het lukte ze even om aan de leiding te komen maar doordat het circuit er zeer verraderlijk in lag besloot het team iets op `safe` te gaan rijden. Dit mede met de wetenschap dat de gele leiderstruien weer mee naar huis mochten en het team geen onnodige risico wou lopen. Na een bekeken wedstrijd werden ze op een derde plaats afgevlagd.

Met 2-2-3 in de manches werd het Team Mulders/van Deutekom tweede in de daguitslag en staan na de wedstrijd bovenaan in de tussenstand van het IMBA kampioenschap.


mulderspenkridge.jpg

overzicht


menu