nieuws over motorcross

Top vijf plaats voor Sven te Dorsthorst in ONK MX1 in Westerbork


Sven te Dorsthorst van JTX Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap MX1 in Westerbork op een vijfde plaats geŽindigd. In de eerste manche werd hij op een vijfde plaats afgevlagd en in de tweede manche kwam hij op het zware circuit als zevende binnen. Deze resultaten bezorgden hem een mooie vijfde plaats in het dagklassement.

Ondanks de vele regenval op de dagen voorafgaande aan de wedstrijd lag het circuit in Westerbork er goed bij. In de tijdtraining ging het rijden lekker met Sven en wist hij er een keurige zesde tijd uit te halen.
De eerste manche begon met een goede start en gelijk kon hij een goed tempo op pakken. Met goede rondetijden wist hij netjes mee te komen met de rijders voor hem, wat enkele mooie gevechten opleverde. Bij het vallen van de finishvlag eindigde Sven op een mooie vijfde plaats.

Toen het starthek voor de tweede maal viel kwam Sven minder goed weg bij de start. Echter kon hij meteen in de eerste ronde al veel plaatsen goed maken. Bij de eerste doorkomst zat hij al op de vijfde plaats maar toen ging hij helaas in de fout. Hierdoor kwam Sven ten val maar gelukkig kon hij zijn weg snel weer vervolgen. Doordat hij meteen weer in zijn ritme kwam, wist hij nog als zevende over de finish te komen. “Dit was een goede dag en ik het was een erg goede eerste kennismaking met de 2018 motor,” aldus een tevreden Sven te Dorsthorst.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap gepland in Lelystad.

Daguitslag ONK MX1 Westerbork:
1 Rick Satink 100 Pnt
2 Sven van der Mierden 90 Pnt
3 Heiki Laing 82 Pnt
4 Gert Jan Assink 76 Pnt
5 Sven te Dorsthorst 70 Pnt


svenwesterbork2017.jpg

overzicht


menu