nieuws over motorcross

Daan Bruijsten tweede in het EK Enduro in Estland, positief weekend voor heel JTX Racing


Na zijn tweede plaats op de eerste dag van het Europees Kampioenschap Enduro in Estland heeft Daan Bruijsten van JTX Racing er op zondag nog een tweede plaats aan toe weten te voegen. In de beginfase was Daan in de strijd om de koppositie maar door twee valpartijen verloor hij net even teveel tijd om te kunnen winnen en finishte daardoor opnieuw op een tweede plaats.

De crossers Loeka Thonies, Rick Wennekes en Sven te Dorsthorst kwamen op zaterdag aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap in Lelystad. Nadat Loeka in de eerste manche van de 125cc klasse een goede start had weten nemen, remde hij zijn machine al vrij snel stil waardoor er kostbare plaatsen verloren gingen. Vanaf een zevenentwintigste plaats kwam hij in een hoog tempo terug naar voren en wist nog helemaal terug te komen naar een zevende plaats. Ook Rick Wennekes moest door een slechte start een inhaalrace rijden. Ook met hem ging het lekker en dit resulteerde in een twintigste plaats.

In de tweede manche pakte Loeka een betere start maar door een valpartij in de tweede bocht werd hij opgehouden en viel terug tot buiten de top twintig. Alles gevend probeerde hij zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Ondanks dat het moeilijk was om plaatsen winst te boeken, vocht hij zich toch helemaal terug naar een tiende plaats en eindigde hiermee op een negende plaats in het dagklassement. Rick Wennekes zat er ook ditmaal niet goed bij na de start. Netjes rijdend kwam hij naar voren en wist er een eenentwintigste plaats uit te halen, wat hem in het dagklassement een 23ste plaats opleverde.

Sven te Dorsthorst wist in de MX1 klasse in beide manches in de top tien te eindigen. In de eerste manche kwam Sven slecht weg bij start maar gelukkig zat hij vrij snel in zijn ritme en vocht zich terug naar een nette tiende plaats. De start van de tweede manche was beter en dankzij een goed ritme kon hij het tempo van de rijders voor hem goed volgen. Ondanks een klein foutje wist Sven nog terug te komen naar een negende plaats, wat ook zijn uitslag was in het dagklassement.

Op zondag stond voor Loeka en Rick de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc op het programma in Eersel. Na een snelle tweede tijd in de tijdtraining kwam hij in de eerste manche helemaal vanaf een eenendertigste plaats terug naar een tiende positie. In de tweede manche werkte hij zich al snel op naar een derde plaats waarop hij lang stand wist te houden. In de slotfase werd hij echter nog gepasseerd door Rick Elzinga en sloot de manche af op een vierde plaats. Met een 10-4 in de manches sloot Loeka de wedstrijd af op een vijfde plaats!

Na wat foutjes in de tijdtraining kwam Rick Wennekes niet verder dan een dertigste tijd in de tijdtraining. In de eerste manche reageerde hij scherp maar omdat hij in de rijder naast hem haakte, kon hij pas op een 33ste plaats aan de wedstrijd beginnen. Fanatiek rijdend kwam hij gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren en wist op een eenentwintigste plaats over de finish te komen. Helaas lukte het Rick ook niet om in de tweede manche een goede start te pakken en moest dus opnieuw een inhaalrace rijden. Het rijden ging in deze manche beter dan in de eerste manche en hij wist zich dan ook vanaf een 33ste plaats helemaal terug te knokken naar een achttiende plaats.

Team Mulders en van Deutekom reden een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Zijspannen van de MON in Bergharen. Zowel in de eerste als de tweede manche wisten ze kopstart te pakken waarna niemand het tweetal ooit nog terug zag. Dit zorgde ervoor dat Mulders/van Deutekom voor eigen publiek beide manches wisten te winnen en de dagzege pakten.


daanest.JPG

overzicht


menu