nieuws over motorcross

Raivo Dankers tweede in de Dutch Masters op het Zwarte Cross Festival


Raivo Dankers van het HSF Logistics Motorsport team is in de finale wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross op het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde op het podium geeindigd. Nadat hij in de eerste manche op een derde plaats over de finish was gekomen, ging hij in de tweede manche de strijd aan met Mikkel Haarup voor de zege. In het heetst van de strijd kwam Dankers aan de leiding rijdend ten val en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

Afgelopen weekend werd tijdens het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde de finalewedstrijd verreden meetellend voor de Dutch Masters of Motocross. Met het publiek rijen dik langs de baan werd dit voor de rijders een unieke ervaring. Ook was de opzet van deze finale anders dan een normale Dutch Masters wedstrijd omdat er naast een tijdtraining en een twee manches ook een kwalificatieheat werd verreden.

Het circuit van Lichtenvoorde lag erg snel bij en dit zorgde ervoor dat er in de tijdtraining hard gereden werd. Na verschillende snelle ronden zette Raivo de vierde tijd op de klokken met een achterstand van slechts zeven tienden van een seconde op de snelste man. In de kwalificatieheat kwam hij niet geweldig weg bij de start en kwam pas op een negende plaats uit de eerste ronde. Dankers ging in de achtervolging en wist met hele snelle rondetijden terug te komen naar een vijfde positie. Aan de hand van zijn rondetijden wist Raivo dat wanneer hij in de manches een goede start zou pakken, er veel meer in moest kunnen zitten dan een vijfde plaats.

De eerste manche werd verreden in de stromende regen. Na een redelijk goede start kon Raivo op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat de snelheden hoog lagen was het voor de rijders moeilijk om het verschil te maken en ook de achterblijvers hielpen niet mee. Door creatieve lijnen te rijden, wist Raivo zich op te werken naar een derde plaats en had de aansluiting met de twee koplopers. Echter door een probleem met zijn bril, moest hij ze laten gaan en finishte op een derde plaats.

Na de eerste manche was Raivo niet helemaal tevreden en wilde het dan ook graag beter doen in de tweede manche. Hij pakte een hele goede start en kwam op een tweede plaats uit het bos gesprongen. Hij ging in de aanval op leider Mikkel Haarup en dit gevecht zou rondenlang gaan duren. Met nog een aantal ronden te gaan, nam Raivo de koppositie over maar Haarup gaf zich niet zomaar gewonnen en hield hem onder druk. In het heetst van de strijd maakte Raivo een fout en kwam ten val. Hij verloor de koppositie en wist de wedstrijd nog wel op een tweede plaats af te sluiten.

Met een 3-2 in de manches eindigde Raivo op een tweede plaats in het dagklassement. In de eindstand om de Dutch Masters of Motocross is de crosser uit Heesch op een tweede plaats geeindigd.

Daguitslag Dutch Masters 125cc Zwarte Cross:
1 Mikkel Haarup 50 Pnt
2 Raivo Dankers 42 Pnt
3 Rick Elzinga 40 Pnt
4 Kevin Horgmo 36 Pnt
5 Raf Meuwissen 30 Pnt

raivo_lichtenvoorde2.jpg

overzicht


menu