nieuws over motorcross

Thonies en te Dorsthorst sluiten Dutch Masters Kampioenschap ijzersterk af


Loeka Thonies van JTX Racing is tijdens de finalewedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Lichtenvoorde op een zesde plaats geeindigd in de 125cc klasse. Rick Wennekes kwam in de zelfde klasse tot een zesentwintigste plaats en Sven te Dorsthorst wist op een hele sterke twaalfde plaats te finishen in de MX1 klasse. Nikolaj Skovgaard kende een moeilijk weekend en kwam in het Noors kampioenschap niet verder dan een negentiende en een vierendertigste plaats.

Loeka Thonies begon ijzersterk aan het weekend in Lichtenvoorde en trainde op een hele snelle derde tijd. Helaas kon hij zijn goede trainingstijd niet omzetten in een goede start in de kwalificatie heat. Omdat hij ook nog te kampen kreeg met een klein mechanisch probleem, moest hij genoegen nemen met een vijftiende plaats. De eerste manche van de 125cc klasse werd in de stromende regen verreden. Opnieuw kende Loeka een moeizame start maar kwam hij van buiten de top twintig sterk terug naar een zevende plaats. Ook in de tweede manche reed hij een hele sterke inhaalrace en kwam terug van een achttiende naar een achtste plaats. Deze resultaten bezorgden hem in het dagklassement een zesde plaats.

Rick Wennekes kon zijn draai ook goed vinden op de snelle baan in Lichtenvoorde. Met een achtentwintigste tijd in de training en een zesentwintigste plaats in de kwalificatieheat was hij dan ook tevreden. In de eerste manche pakte Rick een goede start maar kwam hij in de eerste bocht achter een valpartij tot stilstand. Hierdoor begon hij als laatste aan de wedstrijd maar gaf zich niet gewonnen en vocht zich terug naar een zesentwintigste positie. Helaas kende Rick in de tweede manche een slechte start maar wist hij sterk terug te komen naar een vierentwintigste plaats. “Het rijden ging goed, nu alleen nog meer vertrouwen krijgen tijdens de start en in de eerste ronde dan komt het goed,” aldus Rick.

Sven te Dorsthorst kwam in de tijdtraining tot een keurige twaalfde tijd in de MX1 klasse maar wist er na een uitstekende start in de kwalificatieheat geen vervolg aan te geven. Technische problemen dwongen hem vroegtijdig terug te keren naar het rennerskwartier. Nadat er tot zaterdagavond laat was gesleuteld om het probleem te verhelpen, begon Sven vol vertrouwen aan de wedstrijddag. In de eerste manche pakte hij een goede start en met een goed ritme wist hij steeds binnen de top vijftien te blijven en werd als dertiende afgevlagd. In de tweede manche zat hij er minder goed bij na de start en werd hij in de eerste bocht ingesloten. Vervolgens bouwde Sven zijn manche goed op en wist hij alsnog sterk terug te komen naar een twaalfde plaats.

Nikolaj Skovgaard stond in Zweden aan de start voor een wedstrijd om het Noors kampioenschap. In de training moest Nikolaj erg wennen aan het circuit en kwam tot een eenentwintigste tijd. De eerste manche was een korte wedstrijd van vijftien minuten en na een matige start had hij moeite om het tempo vast te houden en kwam als negentiende over de finish. De warm up op zondag leverde een zesde tijd op en dit gaf vertrouwen voor de tweede manche. Na een betere start kwam hij aan het einde van de eerste ronde door op een negentiende plaats. Echter sprong er daarna een rijder bovenop Nikolaj waardoor hij niet verder kwam dan de vierendertigste plaats. Hierdoor was Nikolaj extra gemotiveerd om dit recht te zetten in de derde manche maar deze werd helaas door de slechte weersomstandigheden afgelast.

loekal.jpg

overzicht


menu