nieuws over motorcross

Mulders en van Deutekom MON zijspankampioenen 2017

Frank Mulders en Marc van Deutekom hebben na hun IMBA zijspancrosstitel ook de Nederlandse titel bij de MON gepakt. Tijdens de voorlaatste wedstrijd in Heeswijk-Dinther won de combinatie beide manches en konden zich zo al vroegtijdig tot de kampioenen van 2017 laten kronen.

Tijdens de voorlaatste wedstrijd in Heeswijk-Dinther begonnen Mulders/van Deutekom goed aan de dag door in de training de snelste tijd neer te zetten. Hun tijd was zo scherp dat ze maar liefst vijf seconden sneller waren dan de tweede combinatie.

In de eerste manche waren ze bijna te gretig bij de start en reden zowat tegen het hele starthek onderste boven. Gelukkig ging het allemaal nog net goed en wisten ze het span te corrigeren en terug op het circuit te krijgen. Na deze matige start reden ze sterk naar voren en wisten in de  derde ronde de leiding in handen te nemen. Omdat ze het tempo strak wisten te houden tot in de slotfase, wisten ze de wedstrijd nog met een veilige voorsprong winnend af te sluiten.

In de tweede manche namen Mulders/van Deutekom revanche voor hun slechte start van de eerste manche en grepen de kopstart. Gelijk wisten ze een hoog tempo in te zetten en liepen weg bij de concurrentie. Gecontroleerd reden ze over het circuit en wisten ook de tweede manche volledig naar hun hand te zetten.

Met een dubbele mancheoverwinning pakten ze niet alleen de Nederlandse titel maar wisten ze zich ook te verzekeren van de dagzege!

Daguitslag MON zijspan inters Heeswijk:
1 Mulders/van Deutekom  120 pnt
2 van Rooij/ Senders 97 pnt
3 Greup/Visser 97 pnt
4 Kops/Hoesen 91 pnt
5 Stijnen/Weijers 90 pnt


teammulders.JPG

overzicht