nieuws over motorcross

JTX Racing begint met Loeka Thonies sterk aan het ONK 125cc in Gemert

Het JTX Racing team heeft met Loeka Thonies een sterke start gemaakt in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Gemert. Thonies liet een hele goede snelheid zien en wist vijfde te worden in de 125cc klasse. Ook Sven te Dorsthorst had het naar zijn zin op het bevroren circuit en kwam uit op een dertiende plaats in de 500 klasse. John Cuppen kon niet lekker in zijn ritme komen en strandde daardoor op een zeventiende plaats terwijl Nikolaj Skovgaard een goede tweede manche reed in de 250 klasse en als zestiende binnen kwam

Loeka Thonies begon scherp aan de dag door een tijdtraining van de 125 klasse een snelle tweede tijd op de klokken te zetten. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij lang op een tweede plaats reed. Echter door een aantal fouten in de slotfase verloor hij twee plaatsen en moest hij genoegen nemen met een vierde plaats.
 
De start van de tweede manche was vele malen minder goed en ditmaal kwam hij pas op een zestiende plaats uit de eerste bocht. Gelijk begon hij plaatsen winst te boeken en vocht zich gedurende de wedstrijd terug naar een vijfde plaats. Helaas gooide een valpartij roet in het eten waardoor hij weer teruggeslagen werd naar een tiende plaats. Door in de slotfase alles te geven, wist hij nog vier rijders te passeren en nadat hij in de laatste halve ronde ook de vijfde man nog wist te passeren, kwam hij op een vijfde plaats over de finish. Met een 4-5 in de manches eindigde Loeka op een mooie vijfde plaats in het dagklassement.
 
Nadat Sven te Dorsthorst in de training van de 500 klasse rustig het circuit in zich had opgenomen, zette hij een nette tiende tijd op de klokken. In de eerste manche kwam hij niet lekker weg bij de start en kwam pas rond de twintigste plaats uit de eerste bocht. Rustig bouwde hij zijn wedstrijd op en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren, wat resulteerde in een goede elfde plaats. De start van de tweede manche was beter en door een hoog tempo te rijden werkte hij zich op naar een zevende plaats. Echter door een kleine valpartij verloor hij een aantal plaatsen en kwam hij uiteindelijk als dertiende over de finish.
 
John Cuppen merkte al snel in de training dat de baan spekglad was. Toch probeerde hij een zo goed mogelijke tijd neer te zetten en kwam uit op een zestiende plaats. Toen het starthek in de eerste manche viel, reageerde hij goed maar omdat de rijders aan de binnenkant rechtdoor gleden in de eerste bocht moest hij inhouden en kon daardoor pas in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. John merkte gelijk dat het rijden niet goed ging en had het moeilijk om de juiste lijnen te vinden. Dit zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan een zestiende plaats.
 
De tweede manche was een kopie van de eerste manche en zodra hij het tempo opvoerde, kreeg hij een zwieper. Ondanks zijn wilskracht zat er in de tweede manche niet meer in dan een twintigste plaats waarmee hij in het dagklassement niet verder kwam dan een zeventiende plaats.
 
Nikolaj Skovgaard eindigde op een vijftiende plaats in het dagklassement van de MX2 klasse. In de eerste manche kwam hij slecht weg bij de start en kwam pas op een zesentwintigste plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd wist hij verschillende rijders te passeren en finishte als 22ste. De start van de tweede manche was beter en omdat hij in de eerste drie ronden veel agressiever reed, wist hij er in deze manche een zestiende plaats uit te halen.
 
Aanstaande zondag staat voor het JTX Racing Team de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op de kalender in Boekel.


ONK_Gemert_201861.jpg

overzicht