nieuws over motorcross

Nikolaj Skovgaard begint het EMX300 Kampioenschap in de top tien in Valkenswaard

Nikolaj Skovgaard van JTX Racing is in de eerste wedstrijd om het EMX300 Kampioenschap in Valkenswaard in de top tien geeindigd. Na een pittige valpartij in de eerste manche wist hij er toch nog een achtste plaats uit te halen en in de tweede manche kwam hij na een slechte start terug naar een twaalfde plaats, waarmee hij achtste werd in het dagklassement. Ook Sven te Dorsthorst en Loeka Thonies kwamen op het Eurocircuit van Valkenswaard tot scoren.

Op zaterdagochtend kwalificeerde Loeka Thonies zich zonder problemen voor de EMX125 wedstrijd. Thonies moest in het begin even wennen aan het circuit maar zette een goede zevende tijd op de klokken in zijn groep. In de eerste manche moest hij van achter uit het veld terug naar voren komen. Zijn motor viel dood achter het starthek waardoor hij vanaf een veertigste plaats terug naar voren moest komen. Alles gevend wist hij gedurende de wedstrijd de ene na de andere rijder te passeren en wist op een goede twaalfde plaats over de finish te komen.

Ook in de tweede manche moest hij een inhaalrace rijden. Na 15 minuten wedstrijd kwam hij aan op een tiende plaats maar helaas verloor hij niet veel later zijn ritme waardoor hij terug zakte naar een zeventiende plaats. In het dagklassement eindigde Loeka op een zestiende plaats en keerde met 13 punten op zak tevreden huiswaarts.

Nikolaj Skovgaard en Sven te Dorsthorst gingen van start in de EMX300 klasse. In de training was het zeer modderig waardoor het moeilijk was om een perfecte ronde neer te zetten. Toch slaagde Sven erin om er een hele snelle tijd uit te persen waarmee hij lang op de snelste tijd stond. In de slotfase kwamen er nog twee rijders overheen waardoor hij de training als derde afsloot. Ook Nikolaj wist zich met een zestiende tijd zonder problemen te kwalificeren voor de wedstrijd.

In de eerste manche kwamen beide rijders goed weg bij de start en was het Sven die als vijfde aan de wedstrijd kon beginnen. Door een fout in de derde ronde viel hij terug naar een elfde plaats maar hier liet hij het niet bij zitten. Echter in het heetst van de strijd ging het nog een keer helemaal fout waardoor hij terugzakte naar een dertigste positie. Hij wist er uiteindelijk nog een zesentwintigste plaats uit te halen maar hier was hij verre van tevreden mee. Nikolaj kwam vanaf een twaalfde plaats terug naar een vijfde positie. Echter door een zware val op de finishtafel verloor hij drie plaatsen en finishte op een sterke achtste plaats.

Op zondag waren de omstandigheden vele malen beter voor de tweede manche. Toen het starthek naar beneden klapte, zaten beide rijders er niet goed bij. Nikolaj kwam op een achttiende plaats uit de eerste ronde en Sven moest vanaf een vijfentwintigste plaats terug gaan komen. Beide rijders streden voor wat ze waard waren en dit zorgde ervoor dat Nikolaj twaalfde werd, met net daarachter Sven op een dertiende plaats.

In het dagklassement eindigde Nikolaj op een sterke achtste plaats en door zijn nulscore in de eerste manche moest Sven tevreden zijn met een twintigste plaats.

nikolajvalkenswaard2018.jpg

overzicht