nieuws over motorcross

Nikolaj Skovgaard ruikt aan top drie plaats in ONK 250 in Rhenen

Nikolaj Skovgaard van JTX Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Rhenen dichtbij een top drie klassering gekomen. In de tweede manche reed hij een hele sterke wedstrijd en had met nog een aantal ronden te gaan de derde plaats in handen totdat zijn voortandwiel beschadigd raakte en hij noodgedwongen terug moest naar het paddock. In de eerste manche legde Nikolaj beslag op een achtste plaats.

In de training lag het circuit er heel snel bij. Het was niet makkelijk om ruimte te vinden maar in de laatste ronde slaagde Nikolaj erin om een perfecte ronde neer te zetten en sloot de sessie af als negende.

In de eerste manche pakte hij een redelijk goede start en kon op een twaalfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme en mooie gevechten kwam hij naar voren en wist op een nette achtste plaats over de finish te komen.

De start van de tweede manche was super en op een vijfde plaats kwam hij uit de eerste bocht. Omdat hij gelijk de juiste lijnen gevonden had, wist hij de vierde man goed te volgen. Door een valpartij van een rijder voor hem schoof Nikolaj door naar een vierde plaats en niet veel later nam hij de derde plaats in handen. Helaas raakte in de slotfase zijn voortandwiel beschadigd waardoor hij de wedstrijd niet uit kon rijden en hij teleurgesteld terug moest keren naar het paddock.

Door het uitvallen in de tweede manche kwam Nikolaj in het dagklassement niet verder dan een 23ste plaats.

Voor Sven te Dorsthorst was het afwachten hoe het zou gaan in verband met zijn stressfractuur in zijn pols. In de tijdtraining van de 500 klasse kreeg hij al snel weer last van zijn pols maar wist toch een elfde tijd op de klok te zetten. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Helaas kreeg hij al snel weer controle verlies over zijn pols/hand. Dit had tot gevolg dat hij het stuur niet meer vast kon houden waardoor zijn hand op een knip van het stuur schoot. Dit had een valpartij tot gevolg waarna Sven besloot om de wedstrijd rustig uit te rijden en op een vijfendertigste plaats werd afgevlagd. Na de manche werd er besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan en eerst zijn pols beter te laten genezen.

De volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap wordt op zondag 27 mei verreden in Harfsen.


nikolajrhenen2018.jpg

overzicht