nieuws over motorcross

Thonies en te Dorsthorst in de top tien in het ONK, Zoetekouw maakt indruk in Chimay

JTX Racing was het afgelopen weekend in verschillende wedstrijd vertegenwoordigd. Loeka Thonies wist een mooie top vijf plaats te behalen in het ONK 125cc in Lelystad, Sven te Dorsthorst was in de top tien te vinden in het ONK 500 in Emmercompascuum en Jorn Zoetekouw maakte indruk in de 125 Youth Trophy in Chimay. John Cuppen was dicht in de buurt van de top tien te vinden in Emmercompascuum maar kende in zijn fanatisme tegenslag.
Sven te Dorsthorst en John Cuppen gingen op jacht naar de punten in het Open Nederlands Kampioenschap 500 in Emmercompascuum. Met Sven ging het rijden goed in de tijdtraining maar een veertiende tijd verbaasde hem een beetje want hij had op meer gehoopt. John zat net achter Sven en sloot de training af als vijftiende. Voor John begon de tijdtraining moeizaam omdat hij in zijn eerste twee snelle ronden ten val kwam waardoor hij pas laat zijn tijd op de klok wist te zetten.

In de eerste manche was het Sven die van de beide rijders de beste start had genomen en als achtste aan de wedstrijd kon beginnen. Gelijk had hij een degelijk ritme in handen en reed zijn wedstrijd netjes uit op een tiende plaats. John kwam gelijk na de start met een andere rijder in aanraking en dook in de achterhoede de eerste bocht in. Jagend op de rijders voor hem wist hij zich gedurende de wedstrijd terug te knokken naar een twaalfde plaats.

Bij de start van de tweede manche kwam John ditmaal goed weg maar in de eerste bocht kwam hij in het gedrang terecht waardoor hij pas als vijftiende over de tafelberg kwam gesprongen. In de beginfase werkte hij zich op naar een twaalfde plaats maar door een klein technisch probleem zakte hij terug naar een vijftiende plaats. Ondanks dit vocht hij door en ging in de laatste ronde in de aanval op de veertiende man. Helaas raakten beide rijders elkaar waardoor ze samen vielen en John pas als twintigste over de finish kwam. Sven bleef bij de start met zijn voet achter het starthek hangen en moest aan een inhaalrace beginnen. Met een goed tempo kwam hij terug naar voren en wist op een twaalfde plaats over de finish te komen. Hiermee eindigde hij op een mooie tiende plaats in het dagklassement.
Loeka Thonies kwam aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Lelystad. In het begin van de training moest hij even wennen aan de harde ondergrond maar toch wist hij uiteindelijk een goede vierde tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een top vijf start maar omdat hij in het gedrang van de eerste ronde tegen iemand aan reed, viel hij terug naar een achtste plaats. Met een goed ritme wist hij zich binnen tien minuten terug op te werken naar een derde plaats maar helaas kreeg hij toen last van opgepompte armen waardoor hij in de laatste tien minuten nog een plaats prijs moest geven en als vierde werd afgevlagd.

Bij de start van de tweede manche kwam hij gelijk in aanraking met de rijder die naast hem stond waardoor hij buiten de top twintig uit de eerste bocht kwam. Het was lastig om op dit circuit het verschil te maken waardoor Loeka er niet meer uit kon halen dan een tiende plaats. Met deze resultaten eindigde hij op een zevende plaats in het dagklassement, slechts 1 punt achter de vijfde man.

Jorn Zoetekouw ging met als doelstelling om te leren van start in de 125 Youth trophy in Chimay. Het rijden ging ontzettend goed in de twee super technische proeven met daarin vele hoogteverschillen. Jorn had nog nooit zoiets mee gemaakt maar het pakte goed uit en hij heeft zijn visitekaartje in de endurowereld zeker achtergelaten. Aankomend weekend zal hij starten in het BK 125 Youth in Lierneux.


Afbeelding-2.jpg

overzicht