nieuws over motorcross

Jorn Zoetekouw vierde in eerste ONK Enduro in Hellendoorn

Het JTX Racing team was het afgelopen weekend in de top tien te vinden in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn en het ONK Motorcross in Axel.

Jorn Zoetekouw wist in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn vierde te worden. Op vrijdag zag Jorn tijdens het proeven lopen al dat het een heftige dag zou worden. Nadat op zaterdag de eerste proef goed was verlopen, bleef in de tweede proef op een obstakel hangen en verloor kostbare tijd. De rest van de dag maakte hij geen foutjes en dit zorgde ervoor dat hij op een mooie vierde plaats eindigde. Ondanks dat Jorn nog veel tijd goed heeft te maken op de topmannen, was dit een goed begin voor zijn eerste ONK uit zijn carriere.

Nikolaj Skovgaard kwam aan de start in de 250 klasse van het ONK in Axel en wist in de tijdtraining een elfde tijd neer te zetten. Gezien het deelnemersveld was dit een goede prestatie waardoor hij met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche begon.

In de eerste manche pakte hij een goede start maar omdat hij in de eerste drie ronden niet snel genoeg was verloor hij de aansluiting waardoor hij niet verder kwam dan een elfde plaats. In de tweede manche pakte hij opnieuw een goede start maar ditmaal gaf hij alles in de eerste vier ronden. Dit pakte goed uit waardoor hij op een nette zevende plaats over de finish kwam en achtste werd in het dagklassement.

John Cuppen wist na een aantal snelle ronden in de 500 klasse een achtste tijd neer te zetten in de tijdtraining. In de eerste manche was hij te gretig bij de start waardoor hij tegen het starthek aan reed en als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. Ondanks dat hij in de beginfase niet de juiste lijnen reed, probeerde hij zoveel mogelijk plaatsen winst te boeken. Vanaf het midden van de wedstrijd kreeg hij een goed ritme en wist hij nog terug te komen naar een achtste plaats.

In de tweede manche was zijn start beter en kon hij in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij door te stoten naar een zevende plaats en wist niet veel later ook de zesde plaats voor zich op te eisen. Vervolgens begon hij in te lopen op de vijfde man maar in de slotfase stagneerde het en kon hij het gat niet helemaal gedicht krijgen. Hierdoor sloot hij de manche af op een nette zesde plaats.

Aanstaande zaterdag zal Jorn Zoetekouw van start gaan in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Harfsen.

jorn_hellendoorn.jpg

overzicht