nieuws over motorcross

John Cuppen in de top 15 in ONK in Mill

JTX Racing is aan het seizoen begonnen. Afgelopen zondag werd de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap verreden in Mill.Hier kwamen John Cuppen en Loeka Thonies aan de start in de 250 klasse en Jesse Schel reed zijn allereerste wedstrijd in het ONK 125cc uit zijn carriere.

De opkomst was groot in de 250 klasse waardoor er in twee groepen getraind werd. John was ingedeeld in de tweede groep en wist hierin een twaalfde tijd neer te zetten. Loeka had het moeilijk om in zijn ritme te komen en vond niet de juiste lijnen om het verschil te kunnen maken. Dit resulteerde in een zestiende tijd waarmee hij in beide manches vanaf de tweede startrij moest starten.

Vanaf poortje 24 wist John in de eerste manche een hele goede start te pakken en kwam op een achtste plaats door de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde stootte hij door naar een zesde plaats. Echter gedurende de wedstrijd moest hij een paar snellere rijders laten passeren en zat in gevecht met een groepje van 3 a 4 rijders. Verschillende keren wisselde hij van positie maar door een paar kleine foutjes moest hij uiteindelijk genoegen nemen met een dertiende plaats. Loeka kende een moeilijke wedstrijd. Hij kon vanaf de tweede startrij geen goede start pakken en had het daarna moeilijk om in zijn ritme te komen. De hele wedstrijd reed hij tussen de twintigste en vijfentwintigste plaats totdat hij hard ten val kwam en mee moest met de EHBO.

In de tweede manche kon John opnieuw in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Ditmaal reed hij verkrampt en kon hij de juiste lijnen niet gevonden krijgen. Ook kon hij niet aanpikken bij de rijders voor hem waardoor hij niet verder kwam dan een zeventiende plaats, wat hem in het dagklassement een vijftiende plaats opleverde. Loeka besloot toch om de tweede manche te rijden en moest hierin opnieuw een inhaalrace rijden. Na enkele ronden kreeg hij last van opgepompte armen waardoor hij het moeilijk kreeg om de motor in bedwang te houden. Vanaf een twintigste plaats viel hij terug naar een vijfentwintigste positie maar omdat hij in de slotfase ook nog tegen een gevallen rijder aan viel en zijn motor nog een keer stil remde, kwam hij niet verder dan een eenendertigste positie.

Jesse Schel reed in Mill zijn allereerste ONK 125cc. Aangezien dit helemaal nieuw voor hem was, had hij het in de tijdtraining moeilijk om een snelle tijd neer te zetten. Ondanks dat hij in het begin een keer ten val kwam, wist hij een 23ste tijd neer te zetten waarmee hij net een positie tekort kwam om zich te kwalificeren voor de A groep.

In de eerste manche pakte Jesse niet zo¿½¬¢n goede start maar kwam toch al op een zesde plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd werkte hij zichzelf op naar een derde plaats en begon in te lopen op de tweede man. Helaas had hij net iets te weinig tijd om deze positie ook nog over te nemen waardoor hij als derde finishte. In de tweede manche kwam hij slecht uit de start maar begon aan een opmars en kwam al snel aan in de top vijf. Door een valpartij verloor hij vele posities waardoor hij als negende over de finish kwam.

De volgende wedstrijd van JTX Racing is de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss op 13 en 14 april.

johnmill2019.jpg