nieuws over motorcross

Jorn Zoetekouw derde in het BK Enduro in Chimay

Jorn Zoetekouw van JTX Racing heeft in het Belgisch Kampioenschap Enduro in Chimay een derde plaats weten te behalen in de E1 klasse.
 
De organisatie had twee prachtige proeven uitgezet. De eerste proef was op een grasveld waarbij de snelheid zeer hoog lag. Dit was niet Jorn zijn favoriet maar wel zeer leerzaam om ervaring op te doen. De tweede proef was een zeer technische proef in een steengroeve. Alles zat in deze proef en deze behoorde zeker tot Jorn zijn favorieten.
 
In de warme omstandigheden moesten er vier ronden gereden worden. De eerste grasproef verliep voor zijn gevoel erg goed maar zijn tijd was niet goed genoeg. In de tweede proef bewees hij het tegendeel en hierin wist hij vanaf het begin af aan goede tijden neer te zetten. In de daaropvolgende ronden wist hij zich telkens te verbeteren in de grasproef en kwam steeds dichter in de buurt van de tijden van de concurrentie.
 
Vooral in de tweede proef heeft Jorn zijn potentie laten zien op de JTX Racing 125cc machine. De hele dag heeft hij geen fout gemaakt, wat resulteerde in een nette zevende plaats in de scratch van de inters. In de E1 klasse werd hij derde in Chimay.


jornchimay2019.jpg