nieuws over motorcross

John Cuppen in de top vijftien in Dutch Masters op de Zwarte Cross

John Cuppen van JTX Racing is in de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde in de top vijftien geeindigd. In de eerste manche kwam de crosser uit Escharen niet verder dan een twintigste plaats maar in de tweede manche ging het beter en wist hij als vijftiende over de finish te komen.
 
In de tijdtraining was het circuit helemaal vlak en nat gesproeid. Hierdoor was het glad en lagen er nog geen lijnen. John zette een aantal keren aan en kwam uit op een twintigste tijd. In de eerste manche pakte hij een matige start en kon rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Gelijk wist hij een aantal plaatsen winst te boeken maar omdat hij te verkrampt reed, mede omdat ze baan zo goed als vlak was, moest hij naarmate de wedstrijd vorderde wat lossen en finishte uiteindelijk als twintigste.
 
Ook in de tweede manche kwam hij rond de twintigste plaats uit de start. Ditmaal had hij gelijk de juiste lijnen te pakken en werkte zich op naar een vijftiende plaats. Hij ging het gevecht aan met de dertiende en veertiende man maar kon ze niet passeren en finishte als vijftiende.
 
Jesse Schel kwam uit in de 125cc klasse. Ook bij hem was het in de training erg glad. Hij had het hier moeilijk mee en kwam niet verder dan een 33ste tijd. Dit had tot gevolg dat hij geen plaats achter het starthek had en hierdoor niet goed weg kwam uit de start. Gedurende de wedstrijd heeft hij verschillende rijders weten te passeren en kwam als negentwintigste over de finish.
 
Ook in de tweede manche kwam hij in de achterhoede door de eerste bocht. Ditmaal ging het rijden minder goed maar wel kon hij het goed volhouden en knokte zich naar een zevenentwintigste plaats.


johnlichtenvoorde2019.jpg